Publikavimo data: 2024-09-17
Marinuota skumbrė: "Paprasta."
Kai namo grįžo kūdikis, maisto gaminimui liko mažiau laiko. Todėl pradėjau improvizuoti. Skumbrė yra nebrangus produktas, bet labai skanus. Ją galima išvirti vos per 5 minutes, ir kitą dieną jau galima skaniai pavalgyti.
Žingsnis 1
Nuplaukite ir išvalykite skumbres. Pašalinkite galvą ir pelekus. Supjaustykite žuvį 3 cm gabaliukais.
Žingsnis 2
Paruoškite marinatą. Supilkite vandenį į indą ir užvirinkite. Įberkite druskos, cukraus, pipirų ir lauro lapų. Užvirinkite ir palikite porai minučių. Marinatas turėtų tapti gražios rudos spalvos. Nuimkite nuo viryklės ir atvėsinkite.
Žingsnis 3
Perkelkite žuvį į indą (mano stiklainis) ir užpilkite šaltu marinatu. Uždenkite ir padėkite į šaldytuvą per naktį arba 12-17 valandų. Kuo ilgiau žuvis bus marinuojama sūryme, tuo sūresnė ji taps.
Kategorijos