Publikavimo data: 2025-08-17
Marinuota skumbrė su bazilikais
Rudenį mėgstu skumbrę, kurią pati marinavau, su parduotuvine skumbre nėra ko lyginti, gaunasi labai skanu, pabandykite.
Žingsnis 1
Skumbrę nuvalykite, gerai nuplaukite ir supjaustykite gabalėliais.
Žingsnis 2
Svogūnus nulupkite ir supjaustykite pusžiedžiais.
Žingsnis 3
Išvirkite sūrymą. Į puodą supilkite 1 litrą vandens, užvirinkite, suberkite druską, cukrų, pipirų žirnelius, bazilikus ir lauro lapus. Gerai išmaišykite ir atvėsinkite.
Žingsnis 4
Į litrinį stiklainį sudėkite skumbres, sumaišytas su svogūnais, užpilkite atvėsintu sūrymu, įpilkite acto. Dėkite į šaldytuvą 5 valandoms arba per naktį.
Kategorijos