Marinuoti grybai orkaitėje pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-26

Marinuoti grybai orkaitėje

Orkaitėje kepti marinuoti grybai gali būti puikus šventinio stalo priedas. Svarbu naudoti tinkamą marinatą. Jį sudaro majonezas ir sojų padažas, taip pat klasikiniai prieskoniai. Beje, kuo ilgiau marinuosite grybus, tuo jie bus minkštesni ir skanesni.
Gaminimo laikas
175 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
79 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
3 g
Alergenai: Glitimo turintys grūdai, soja, kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.5/5 (4 bal.)

Žingsnis 1

Marinuoti grybai orkaitėje Žingsnis 1
Paruoškite marinatą. Giliame dubenyje sumaišykite sojų padažą, majonezą, cukrų, druską ir pipirus. Kruopščiai išmaišykite, kol cukrus ištirps.

Žingsnis 2

Marinuoti grybai orkaitėje Žingsnis 2
Paruoškite grybus. Grybus užpilkite marinatu. Uždenkite maistine plėvele ir palikite 120 minučių. Kepimo skardą išklokite pergamentu. Sudėkite ant jo marinuotus grybus kepurėlėmis į apačią. Marinuotus grybus kepkite iki 190 ˚C įkaitintoje orkaitėje 35 minutes.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
užkandžiai, daržovių ir grybų užkandžiai, paprasta, yra bendrų alergenų, mažai kalorijų, per 30 minučių, agurkų sezonas, česnakų sezonas, daržovių suktinukai, naujametiniai užkandžiai, receptų knyga, česnakiniai užkandžiai

Kategorijos