Publikavimo data: 2025-08-18
Marinuoti grybai su prieskoniais
Maistui ruošti geriausia imti nedidelius grybus. Aš turėjau vidutinio dydžio grybų.
Žingsnis 1
Vidutinio dydžio grybus supjaustykite į keturias dalis (mažus grybus palikite sveikus). Paruoštus grybus apie 4 minutes virkite nesūdytame verdančiame vandenyje.
Žingsnis 2
Į 500 ml vandens įberkite druskos, cukraus ir prieskonių (aš turiu paruoštą mišinį: česnakų, garstyčių sėklų, krapų sėklų, raudonųjų aštriųjų pipirų, juodųjų pipirų, kvapiųjų pipirų, lauro lapų, kalendros). Užvirinkite ir 30 sekundžių pavirkite marinatą, atidėkite į šalį.
Žingsnis 3
Į dar šiltą marinatą įpilkite acto ir užpilkite šviežiai išvirtus grybus. Uždenkite indą dangčiu ir palikite atvėsti kambario temperatūroje, tada įdėkite į šaldytuvą. Grybai bus visiškai išvirę per 12 valandų.
Kategorijos