Marinuoti grybai su prieskoniais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Marinuoti grybai su prieskoniais

Maistui ruošti geriausia imti nedidelius grybus. Aš turėjau vidutinio dydžio grybų.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
42 kcal.
Baltymai
2 g
Angliavandeniai
8 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.6/5 (10 bal.)

Žingsnis 1

Marinuoti grybai su prieskoniais Žingsnis 1
Vidutinio dydžio grybus supjaustykite į keturias dalis (mažus grybus palikite sveikus). Paruoštus grybus apie 4 minutes virkite nesūdytame verdančiame vandenyje.

Žingsnis 2

Marinuoti grybai su prieskoniais Žingsnis 2
Į 500 ml vandens įberkite druskos, cukraus ir prieskonių (aš turiu paruoštą mišinį: česnakų, garstyčių sėklų, krapų sėklų, raudonųjų aštriųjų pipirų, juodųjų pipirų, kvapiųjų pipirų, lauro lapų, kalendros). Užvirinkite ir 30 sekundžių pavirkite marinatą, atidėkite į šalį.

Žingsnis 3

Marinuoti grybai su prieskoniais Žingsnis 3
Į dar šiltą marinatą įpilkite acto ir užpilkite šviežiai išvirtus grybus. Uždenkite indą dangčiu ir palikite atvėsti kambario temperatūroje, tada įdėkite į šaldytuvą. Grybai bus visiškai išvirę per 12 valandų.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
užkandžiai, daržovių ir grybų užkandžiai, paprasta, yra bendrų alergenų, mažai kalorijų, per 30 minučių, agurkų sezonas, česnakų sezonas, daržovių suktinukai, naujametiniai užkandžiai, receptų knyga, česnakiniai užkandžiai

Kategorijos