Publikavimo data: 2024-04-02
Marinuoti ridikėliai
Ridikėliai paprastai naudojami lengvoms salotoms ir užkandžiams, tačiau iš baltųjų ridikėlių, dar vadinamų daikonais, galima gaminti išbaigtus marinuotus užkandžius. Naminiai korėjietiški ridikėliai 4 dienas brinksta stiklainyje, po to juos galima laikyti mėnesį ir mėgautis jų aštriu skoniu. Ypač gerai marinuotus ridikėlius patiekti su virtomis bulvėmis.
Žingsnis 1
Marinuokite ridikėlius. Ridikėlius supjaustykite ketvirčiais arba žiedais taip, kad gabaliukai tilptų į stiklainį. Tada paruoškite marinatą. Sumaišykite karštą vandenį (1 puodelis), druską, cukrų ir ciberžolę. Supilkite likusį vandenį ir palaukite, kol ciberžolė ištirps.
Žingsnis 2
Sudėkite ridikėlių gabalėlius į stiklainį. Į marinatą įpilkite acto, išmaišykite. Užpilkite marinatą ant stiklainyje esančių ridikėlių. Uždenkite dangteliu ir 4 dienas laikykite tamsioje vietoje.
Kategorijos