Marinuoti upėtakiai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Marinuoti upėtakiai

Jokia parduotuvėje pirkta sūdyta raudona žuvis neprilygsta jūsų pačių sūdytai žuviai.
Gaminimo laikas
1440 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
144 kcal.
Baltymai
19 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
1 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 3.5/5 (4 bal.)

Žingsnis 1

Marinuoti upėtakiai Žingsnis 1
1 kg gryno žuvies svorio be galvos, vidurių ir uodegos reikės 2 valgomųjų šaukštų druskos ir 1 valgomojo šaukšto cukraus. Nuplaukite ir išvalykite žuvį, nupjaukite galvą, uodegą ir pelekus.

Žingsnis 2

Marinuoti upėtakiai Žingsnis 2
Išilgai nugaros supjaustykite į 2 dalis.

Žingsnis 3

Marinuoti upėtakiai Žingsnis 3
Hermetiškos formos, kurioje šaldytuve bus sūdoma žuvis, dugną pabarstykite druska. Žuvį iš visų pusių įtrinkite likusia druska ir cukrumi. Pabarstykite žuvies prieskoniais, sudėkite gabalėlius vieną ant kito ir palikite hermetiškoje formoje su dangčiu arba uždengtoje maistine plėvele 24 valandoms. Per tą laiką žuvį apverskite 5 kartus, žuvies viršų užpilkite sultimis. Po 24 valandų nuplaukite druskos likučius, nusausinkite ir supjaustykite griežinėliais.

Žingsnis 4

Marinuoti upėtakiai Žingsnis 4
Žuvis šaldytuve išsilaikys 24 valandas. Dalį jos galima užšaldyti. Lėkštes arba indus patepkite augaliniu aliejumi, kiekvieną žuvies gabalėlį patepkite aliejumi. Taip ji nepraras skonio. Ir įdėkite į šaldiklį.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, turi bendrų alergenų, pietūs, vakarienė, pupelių sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos