Publikavimo data: 2025-08-20
Marinuoti upėtakiai
Jokia parduotuvėje pirkta sūdyta raudona žuvis neprilygsta jūsų pačių sūdytai žuviai.
Žingsnis 1
1 kg gryno žuvies svorio be galvos, vidurių ir uodegos reikės 2 valgomųjų šaukštų druskos ir 1 valgomojo šaukšto cukraus. Nuplaukite ir išvalykite žuvį, nupjaukite galvą, uodegą ir pelekus.
Žingsnis 2
Išilgai nugaros supjaustykite į 2 dalis.
Žingsnis 3
Hermetiškos formos, kurioje šaldytuve bus sūdoma žuvis, dugną pabarstykite druska. Žuvį iš visų pusių įtrinkite likusia druska ir cukrumi. Pabarstykite žuvies prieskoniais, sudėkite gabalėlius vieną ant kito ir palikite hermetiškoje formoje su dangčiu arba uždengtoje maistine plėvele 24 valandoms. Per tą laiką žuvį apverskite 5 kartus, žuvies viršų užpilkite sultimis. Po 24 valandų nuplaukite druskos likučius, nusausinkite ir supjaustykite griežinėliais.
Žingsnis 4
Žuvis šaldytuve išsilaikys 24 valandas. Dalį jos galima užšaldyti. Lėkštes arba indus patepkite augaliniu aliejumi, kiekvieną žuvies gabalėlį patepkite aliejumi. Taip ji nepraras skonio. Ir įdėkite į šaldiklį.
Kategorijos