Publikavimo data: 2024-05-20
Marinuoti žiobriai
Nebrangios, skanios ir dietinės žuvys - meknės - puikiai tinka marinavimui: maži kaulai ištirpsta marinate, o didelius kaulus lengva pašalinti. Aštrus arba pikantiškas marinatas su actu padės atsikratyti specifinio upinės žuvies kvapo. Namų sąlygomis marinuotą storagalvį galima ruošti šaltą arba karštą. Klasikinis receptas su svogūnais, prieskoniais ir actu tinka tiems, kurie ruošiasi marinuoti storagalvius pirmą kartą.
Žingsnis 1
Paruoškite žuvį marinavimui. Supjaustykite karpį 2-3 cm storio gabalėliais. Į lėkštę įberkite druskos. Kiekvieną žuvies gabalėlį pamerkite į druską ir sudėkite į gilų dubenį. Prispauskite ir palikite 2 valandoms. Tada žuvį lengvai nuplaukite, kad ant jos neliktų druskos.
Žingsnis 2
Paruoškite marinatą. Sumaišykite šiltą vandenį, cukrų, actą ir citrinos rūgštį. Žuvį užpilkite marinatu, prispauskite ir palaikykite dar 2 valandas. Marinatą nusausinkite.
Žingsnis 3
Marinuokite riebią žuvį. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais. Į žuvį sudėkite svogūnus, juoduosius pipirus, žuvies prieskonius ir augalinį aliejų. Gerai išmaišykite, sandariai uždenkite ir palikite šaldytuve 24 valandoms.
Kategorijos