Marinuoti žiobriai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-20

Marinuoti žiobriai

Nebrangios, skanios ir dietinės žuvys - meknės - puikiai tinka marinavimui: maži kaulai ištirpsta marinate, o didelius kaulus lengva pašalinti. Aštrus arba pikantiškas marinatas su actu padės atsikratyti specifinio upinės žuvies kvapo. Namų sąlygomis marinuotą storagalvį galima ruošti šaltą arba karštą. Klasikinis receptas su svogūnais, prieskoniais ir actu tinka tiems, kurie ruošiasi marinuoti storagalvius pirmą kartą.
Gaminimo laikas
1740 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
135 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
9 g
Angliavandeniai
1 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.33/5 (12 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Marinuoti žiobriai Žingsnis 1
Paruoškite žuvį marinavimui. Supjaustykite karpį 2-3 cm storio gabalėliais. Į lėkštę įberkite druskos. Kiekvieną žuvies gabalėlį pamerkite į druską ir sudėkite į gilų dubenį. Prispauskite ir palikite 2 valandoms. Tada žuvį lengvai nuplaukite, kad ant jos neliktų druskos.

Žingsnis 2

Marinuoti žiobriai Žingsnis 2
Paruoškite marinatą. Sumaišykite šiltą vandenį, cukrų, actą ir citrinos rūgštį. Žuvį užpilkite marinatu, prispauskite ir palaikykite dar 2 valandas. Marinatą nusausinkite.

Žingsnis 3

Marinuoti žiobriai Žingsnis 3
Marinuokite riebią žuvį. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais. Į žuvį sudėkite svogūnus, juoduosius pipirus, žuvies prieskonius ir augalinį aliejų. Gerai išmaišykite, sandariai uždenkite ir palikite šaldytuve 24 valandoms.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos