Publikavimo data: 2024-06-12
Marinuotos lydekos
Marinuotos lydekos duete su virtomis bulvėmis bus geras šventinio stalo užkandis. Ją galima patiekti iš karto po gaminimo arba palikti stiklainiuose žiemai. Tinkamai paruošta žuvis po kelių savaičių įgauna visiškai kitokį skonį ir tampa minkštesnė. Šiame recepte lydekų marinatui siūlome naudoti augalinį aliejų, actą, svogūnus, lauro lapą ir pipirus.
Žingsnis 1
Supjaustykite lydekų filė vidutinio dydžio gabalėliais.
Žingsnis 2
Sudėkite lydekų filė į gilų dubenį, užpilkite augaliniu aliejumi ir actu.
Žingsnis 3
Į žuvį sudėkite svogūnus, druską, juoduosius pipirus ir lauro lapą. Išmaišykite ir palikite marinuotis bent 2 valandas.
Žingsnis 4
Patiekite paruoštą žuvį, jei norite, papuoštą šviežiais žaliaisiais svogūnais.
Kategorijos