Marinuotos lydekos pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-12

Marinuotos lydekos

Marinuotos lydekos duete su virtomis bulvėmis bus geras šventinio stalo užkandis. Ją galima patiekti iš karto po gaminimo arba palikti stiklainiuose žiemai. Tinkamai paruošta žuvis po kelių savaičių įgauna visiškai kitokį skonį ir tampa minkštesnė. Šiame recepte lydekų marinatui siūlome naudoti augalinį aliejų, actą, svogūnus, lauro lapą ir pipirus.
Gaminimo laikas
140 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
112 kcal.
Baltymai
16 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
1 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.9/5 (21 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Marinuotos lydekos Žingsnis 1
Supjaustykite lydekų filė vidutinio dydžio gabalėliais.

Žingsnis 2

Marinuotos lydekos Žingsnis 2
Sudėkite lydekų filė į gilų dubenį, užpilkite augaliniu aliejumi ir actu.

Žingsnis 3

Marinuotos lydekos Žingsnis 3
Į žuvį sudėkite svogūnus, druską, juoduosius pipirus ir lauro lapą. Išmaišykite ir palikite marinuotis bent 2 valandas.

Žingsnis 4

Marinuotos lydekos Žingsnis 4
Patiekite paruoštą žuvį, jei norite, papuoštą šviežiais žaliaisiais svogūnais.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos