Publikavimo data: 2024-05-25
Marinuotos morkos
Ryškios, gražios ir sveikos morkos puošia sriubas ir salotas, jas galima virti, kepti, troškinti, kepti, marinuoti ir valgyti žalias. Norint patiekti marinuotas morkas praėjus valandai po virimo, jas reikia supjaustyti kuo smulkiau - plonais šiaudeliais arba griežinėliais. Greito paruošimo receptas numato trumpalaikį šiluminį šakniavaisių apdorojimą ir tolesnį marinavimą acto, česnakų ir prieskonių marinate. Tokį užkandį šaldytuve galima laikyti apie mėnesį.
Žingsnis 1
Apdorokite morkas. Morkas smulkiai sutarkuokite peiliu arba specialia korėjietiška morkų tarka. Puode užvirinkite vandenį, sudėkite morkas ir virkite 5 minutes. Nusausinkite ir perkelkite morkas į marinatą.
Žingsnis 2
Paruoškite marinatą. Suspauskite česnako skilteles presu. Smulkiai supjaustykite kalendrą. Sumaišykite obuolių sidro actą, augalinį aliejų, vandenį, česnaką, druską, kalendrą, juoduosius pipirus, garstyčias, kalendrą, lauro lapus ir cukrų.
Žingsnis 3
Marinuokite morkas. Užpilkite morkas marinatu ir gerai išmaišykite. Sandariai uždenkite dangčiu ir padėkite į šaldytuvą valandai.
Kategorijos