Marmeladas receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-02-04

Marmeladas receptas

Prancūziškas žodis "marmeladas" mums sukelia itin malonias emocijas. Apskritai šis žodis nuėjo ilgą kelią, pagal kurį galima atsekti deserto istoriją. Į prancūzų kalbą jis atkeliavo iš portugalų kalbos (Portugalijoje taip buvo vadinamas svarainių marmeladas), o į portugalų kalbą - iš graikiško žodžio melimelon, kuris reiškia "medaus obuolys".
Gaminimo laikas
340 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
157 kcal.
Baltymai
2 g
Angliavandeniai
39 g
Alergenai: Ne
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 4.5/5 (2 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Marmeladas receptas Žingsnis 1
Želatiną užpilkite 60 ml vandens ir palikite 20 minučių. Nuplaukite spanguoles. Paruoškite maišytuvą, stačiakampę želė formą ir pergamentą.

Žingsnis 2

Marmeladas receptas Žingsnis 2
Spanguoles sudėkite į puodą, įpilkite 50 ml vandens ir pastatykite ant silpnos ugnies. Užvirus virkite 7 minutes.

Žingsnis 3

Marmeladas receptas Žingsnis 3
Nukelkite spanguoles nuo ugnies ir susmulkinkite trintuvu, tada pertrinkite per smulkų sietelį. Gautas sultis pakaitinkite ant vidutinės ugnies, suberkite cukrų ir maišykite, kol jis visiškai ištirps. Maišydami virkite sultis apie 10 minučių.

Žingsnis 4

Marmeladas receptas Žingsnis 4
Nukelkite sultis nuo ugnies, suberkite želatiną ir maišykite, kol ištirps.

Žingsnis 5

Marmeladas receptas Žingsnis 5
Formą išklokite pergamentu, supilkite į ją sultis ir padėkite į šaldytuvą 5 valandoms.

Žingsnis 6

Marmeladas receptas Žingsnis 6
Marmeladą supjaustykite griežinėliais ir patiekite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos