Publikavimo data: 2024-02-04
Marmeladas receptas
Prancūziškas žodis "marmeladas" mums sukelia itin malonias emocijas. Apskritai šis žodis nuėjo ilgą kelią, pagal kurį galima atsekti deserto istoriją. Į prancūzų kalbą jis atkeliavo iš portugalų kalbos (Portugalijoje taip buvo vadinamas svarainių marmeladas), o į portugalų kalbą - iš graikiško žodžio melimelon, kuris reiškia "medaus obuolys".
Žingsnis 1
Želatiną užpilkite 60 ml vandens ir palikite 20 minučių. Nuplaukite spanguoles. Paruoškite maišytuvą, stačiakampę želė formą ir pergamentą.
Žingsnis 2
Spanguoles sudėkite į puodą, įpilkite 50 ml vandens ir pastatykite ant silpnos ugnies. Užvirus virkite 7 minutes.
Žingsnis 3
Nukelkite spanguoles nuo ugnies ir susmulkinkite trintuvu, tada pertrinkite per smulkų sietelį. Gautas sultis pakaitinkite ant vidutinės ugnies, suberkite cukrų ir maišykite, kol jis visiškai ištirps. Maišydami virkite sultis apie 10 minučių.
Žingsnis 4
Nukelkite sultis nuo ugnies, suberkite želatiną ir maišykite, kol ištirps.
Žingsnis 5
Formą išklokite pergamentu, supilkite į ją sultis ir padėkite į šaldytuvą 5 valandoms.
Žingsnis 6
Marmeladą supjaustykite griežinėliais ir patiekite.
Kategorijos