Publikavimo data: 2024-02-04
Obuolių sulčių želė receptas
Europoje želė žinomi jau 500 metų. Tačiau tuo metu želatina buvo gaminama iš eršketų plaukimo pūslės, o patys drebučiai dažniausiai buvo žuvų drebučiai. Įprastinės formos želatina atsirado 1845 m., tačiau net ir tada ji nebuvo naudojama saldiems drebučiams gaminti. Tačiau po 100 metų, kai dažiklių ir kvapiųjų medžiagų tapo vis daugiau ir daugiau, vaisių želė visam laikui atsidūrė ant mūsų stalų. Tačiau mūsų recepte dažiklių ir kvapiųjų medžiagų nebus. Tik sultys, mėlynės ir braškės.
Žingsnis 1
Želatiną supilkite į puodą ar puodelį, užpilkite šaltomis sultimis ir palikite 15 minučių. Nuplaukite uogas, braškes supjaustykite ketvirčiais. Paruoškite želė formą.
Žingsnis 2
Sultis su išbrinkusia želatina kaitinkite ant silpnos ugnies iki 70 °C temperatūros.
Žingsnis 3
Į želė formos dugną sudėkite braškių ketvirčius, mėlynes ir supilkite sultis.
Žingsnis 4
Dėkite želė į šaldytuvą, kol visiškai sustings.
Kategorijos