Obuolių sulčių želė receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-02-04

Obuolių sulčių želė receptas

Europoje želė žinomi jau 500 metų. Tačiau tuo metu želatina buvo gaminama iš eršketų plaukimo pūslės, o patys drebučiai dažniausiai buvo žuvų drebučiai. Įprastinės formos želatina atsirado 1845 m., tačiau net ir tada ji nebuvo naudojama saldiems drebučiams gaminti. Tačiau po 100 metų, kai dažiklių ir kvapiųjų medžiagų tapo vis daugiau ir daugiau, vaisių želė visam laikui atsidūrė ant mūsų stalų. Tačiau mūsų recepte dažiklių ir kvapiųjų medžiagų nebus. Tik sultys, mėlynės ir braškės.
Gaminimo laikas
70 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
47 kcal.
Baltymai
2 g
Angliavandeniai
9 g
Alergenai: Braškės, maisto priedai
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 4.67/5 (6 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Obuolių sulčių želė receptas Žingsnis 1
Želatiną supilkite į puodą ar puodelį, užpilkite šaltomis sultimis ir palikite 15 minučių. Nuplaukite uogas, braškes supjaustykite ketvirčiais. Paruoškite želė formą.

Žingsnis 2

Obuolių sulčių želė receptas Žingsnis 2
Sultis su išbrinkusia želatina kaitinkite ant silpnos ugnies iki 70 °C temperatūros.

Žingsnis 3

Obuolių sulčių želė receptas Žingsnis 3
Į želė formos dugną sudėkite braškių ketvirčius, mėlynes ir supilkite sultis.

Žingsnis 4

Obuolių sulčių želė receptas Žingsnis 4
Dėkite želė į šaldytuvą, kol visiškai sustings.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos