Publikavimo data: 2024-04-17
Marshmallow ant agaro
Marshmallow namuose su agaru - tai desertas, paruoštas augaliniu pagrindu, nenaudojant želatinos. Agaras gaminamas iš raudonųjų dumblių, augančių Juodojoje ir Baltojoje jūrose. Maršmalai su agaru-agaru yra sveikesni, be to, su šiuo ingredientu desertas gerai užšąla ir išlaiko formą. Agarinių zefyrų recepte pateikiami deserto paruošimo nurodymai žingsnis po žingsnio - nuo obuolių tyrės iki galutinio rezultato.
Žingsnis 1
Paruoškite obuolių tyrę. Supjaustykite obuolius kubeliais, sudėkite juos į puodą, užpilkite 100 ml vandens, užvirinkite, pavirkite 5 minutes, nusunkite. Išvirusius obuolius sudėkite į trintuvą, susmulkinkite iki tyrės. Supilkite tyrę į puodą, suberkite cukrų, išmaišykite ir užvirinkite. Nuimkite tyrę nuo ugnies, leiskite atvėsti ir 7-10 minučių padėkite į šaldytuvą. Kol tyrė atvės, atskirkite trynį nuo baltymo. Išimkite tyrę iš šaldytuvo. Kiaušinio baltymą išplakite su obuolių padažu iki putų.
Žingsnis 2
Paruoškite sirupą. Sumaišykite agarą, 60 ml vandens ir cukrų storadugniame puode. Uždėkite ant ugnies. Nuolat maišydami užvirinkite ir virkite ant silpnos ugnies, kol sirupas sutirštės.
Žingsnis 3
Paruoškite zefyrų mišinį. Į obuolių ir baltymų putas plona srovele supilkite sirupą ir plakite mikseriu didžiausiu galingumu. Paruoštą masę perkelkite į konditerinį maišelį. Kepimo skardą išklokite pergamentu. Ant kepimo skardos užtepkite zefyrų. Palikite zefyrus džiūti ant kepimo skardos 6 valandas. Pabarstykite desertą cukraus pudra ir palikite ant stalo dar 1 valandai. Atskirkite pergamento puseles ir sujungkite dvi dalis.
Kategorijos