Publikavimo data: 2024-04-17
Marshmallow ant pektino
Labai populiarus zefyrų gaminimo namuose su agar agaru receptas. Tačiau toks skanėstas gali patikti ne visiems, nes jis gaunasi labai tirštas, o kartais norisi minkšto, erdvaus deserto. Tokį galima paruošti naudojant pektiną. Šiame recepte naudojama obuolių tyrė, bet galima apsieiti ir be jos, tada zefyras išeis kuo švelnesnis. Privaloma šio patiekalo gaminimo sąlyga yra maišytuvo buvimas.
Žingsnis 1
Paruoškite sirupą. Į puodą supilkite 2 puodelius cukraus ir užpilkite vandeniu. Užvirkite ir virkite dar 5-7 minutes, tada nukelkite puodą nuo viryklės.
Žingsnis 2
Paruoškite zefyrų mišinį. Kruopščiai sumaišykite ketvirtadalį puodelio cukraus, pektiną ir obuolių padažą, palikite mišinį valandai. Tada sudėkite baltymus, vanilę ir likusį cukrų, išplakite iki tirštos konsistencijos. Tada, nenustodami plakti, plona srovele supilkite sirupą ir įmaišykite citrinos rūgštį, tada mišinį plakite dar 5 minutes.
Žingsnis 3
Palikite zefyrus sustingti. Šaukštu arba konditeriniu maišeliu dėkite zefyrus ant paruošto pergamento ir palikite per naktį, kad sustingtų.
Kategorijos