Publikavimo data: 2024-04-17
Marshmallow pyragas
Tortas iš zefyrų yra sodrus ir puošnus desertas, galintis papuošti šventinį stalą. Savo rankomis paruoštus gardžius kepinius galima dar labiau patobulinti. Papuoštas zefyrais pyragas - tai skanėsto receptas, kurį gali paruošti net moksleivis. Zefyrų pyragą galima paruošti rankomis. Tačiau jei šeimininkė turi mažai laiko, gerai atrodys ir biskvitas su zefyrais iš parduotuvės. Ant viršaus tortą galite papuošti vaisiais ir uogomis.
Žingsnis 1
Paruoškite sausainius. Paimkite pusę sausainių cukraus ir išsukite jį su tryniais. Kitą pusę cukraus išplakite su baltymais iki purumo. Į dubenį su tryniais sudėkite trečdalį išplaktų baltymų, persijotus miltus, atsargiai išmaišykite ir sudėkite likusius baltymus. Vėl išmaišykite. Kepimo indą ištepkite augaliniu aliejumi ir pabarstykite miltais arba pergamentu. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių, sudėkite į formą sausainių tešlą, kepkite 50 minučių. Paruoštumą patikrinkite mediniu iešmeliu. Jei dūris į tešlą nelimpa, biskvitas paruoštas. Atvėsusį biskvitą horizontaliai supjaustykite į 4 vienodus pyragėlius.
Žingsnis 2
Paruoškite cukraus sirupą. Sumaišykite vandenį ir cukrų, užvirinkite ir virkite 5 minutes. Nuimkite nuo ugnies. Atvėsinkite.
Žingsnis 3
Paruoškite grietinėlę. Kondensuotą pieną ir grietinę 10 minučių plakite vidutinio stiprumo mikseriu. Padalykite zefyrus pusiau.
Žingsnis 4
Surinkite pyragą. Paimkite plokščią lėkštę ir ant jos sudėkite pirmąjį pyragą. Pamirkykite jį sirupe, aptepkite grietinėle ir sudėkite zefyrų sluoksnį. Taip išdėliokite likusius tris pyragus. Viršutinį sluoksnį ir torto šonus aptepkite kremu. Papuoškite tortą, kaip norite.
Kategorijos