Publikavimo data: 2024-04-17
Marshmallow su spanguolėmis
Tradiciškai manoma, kad zefyrai yra prancūziškas patiekalas. Tačiau istorikai įsitikinę, kad prancūzai receptą pasiskolino iš pirklio Amvrosijaus Prochorovo, kuris užsiėmė Belevskio pastilės gamyba. Išvertus iš vienos romantiškiausių pasaulio kalbų, prancūzų kalbos, "marshmallow" reiškia "pūsti". Be agar-agaro beveik neįmanoma pagaminti zefyrų. Tačiau jam taip pat reikia cukraus ir vandens pagalbos.
Žingsnis 1
Paruoškite obuolių padažą. Sudėkite obuolius perpjauta puse į apačią ant lėkštės ir 8 minutes kaitinkite mikrobangų krosnelėje. Iš virtų obuolių šaukštu pašalinkite minkštimą.
Žingsnis 2
Paruoškite zefyrus. Spanguoles sutrinkite trintuvu ir pertrinkite per sietelį. Gautą mišinį perkelkite į puodą. Į jį įberkite 2 valgomuosius šaukštus cukraus. Užvirinkite ant vidutinės ugnies. Virkite dar 5 minutes. Tada atvėsinkite. Spanguolių tyrę sumaišykite su obuolių padažu, kiaušinio baltymu. Išplakite mikseriu iki purios masės. Tuo pat metu puode sumaišykite 400 g cukraus, vandenį ir agarą. Užvirinkite ant vidutinės ugnies. Tada gautą sirupą plona srovele įpilkite į spanguolių ir obuolių tyrę. Plakite mikseriu iki standžių viršūnių. Su konditeriniu maišeliu ant pergamento pilkite zefyrus. Palikite džiūti 10 valandų.
Kategorijos