Publikavimo data: 2024-04-05
Maskarponės ritinys
Italijos gyventojai tiki, kad maskarponės sūris buvo išrastas Lombardijos regione XVI amžiuje. Be to, jie netgi žino beveik tikslias koordinates - į pietvakarius nuo Milano, tarp Lodi ir Abbiategrasso miestų. Šiandien ši sūrio rūšis naudojama sūrio pyragų, tiramisu ir suktinukų receptuose.
Žingsnis 1
Paruoškite grietinėlę. Sumaišykite maskarponės sūrį, grietinėlę ir cukraus pudrą maišytuvo dubenyje. Plakite tol, kol gausite vientisą masę. Toliau dirbdami mikseriu, į grietinėlės ir sūrio mišinį plonai supilkite kondensuotą pieną. Kremą dėkite į šaldytuvą 120 minučių, kad stabilizuotųsi.
Žingsnis 2
Paruoškite tešlą. Atskirkite baltymus nuo trynių. Baltymus sumaišykite su trupučiu citrinos rūgšties. Išplakite juos mikseriu iki standžių putų. Toliau maišydami įberkite pusę recepte nurodyto cukraus. Tuo metu trynius sumaišykite su likusiu cukrumi, druska, vaniliniu cukrumi. Mikseriu iš šių ingredientų padarykite lengvą ir purią masę. Sujunkite kiaušinių trynių ir baltymų mišinius. Ištirpinkite sviestą ir supilkite jį į kiaušinių masę. Suberkite miltus ir atsargiai išmaišykite. Kepimo skardą išklokite pergamentu. Tešlą ant jo paskleiskite tolygiu sluoksniu. Kepkite 12 minučių iki 180 ˚C įkaitintoje orkaitėje. Suvyniokite sausainį į tvirtą ritinį ir leiskite jam atvėsti iki kambario temperatūros.
Žingsnis 3
Suvyniokite vyniotinį su maskarponės mase. Išvyniokite tešlą. Ant jo užtepkite tolygų kremo sluoksnį ir išdėliokite vyšnias. Suvyniokite į glaudžią dešrelę. Dėkite į šaldytuvą 120 minučių.
Kategorijos