Publikavimo data: 2024-06-15
Matsoni panna cotta su braškių tartaru
Įdomi populiaraus deserto interpretacija naudojant nacionalinį gruzinų produktą - matsoni. Šis skanėstas jus pradžiugins neįprastu skoniu.
Žingsnis 1
Peilio galiuku išilgai perpjaukite vanilės ankštį. Atsargiai iškrapštykite sėklas, palikdami ant peilio tarsi pastą. Ją atidėkite į šalį. Želatiną 5 minutėms įdėkite į šaltą verdantį vandenį, kad suminkštėtų.
Žingsnis 2
Sudėkite matsoni ir grietinėlę į puodą, pastatykite ant viryklės, suberkite cukrų, vanilės ankštį ir sėklas ir kaitinkite retkarčiais pamaišydami. Nuimkite nuo ugnies, perkoškite. Išimkite vanilės ankštį. Sudėkite minkštą želatiną ir išmaišykite, kad visiškai ištirptų.
Žingsnis 3
Supilkite masę į formeles, atvėsinkite ir padėkite į šaldytuvą 1,5-2 valandoms sustingti. Supjaustykite braškes vidutinio dydžio kubeliais. Uogas sudėkite ant užšaldytos panna cotta masės ir apibarstykite cukraus pudra.
Kategorijos