Mažas keptas aštuonkojis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-02

Mažas keptas aštuonkojis

Pagal šį receptą nedidelius šaldytus aštuonkojus pirmiausia reikia atšildyti ir išvirti, o tada kepti keptuvėje su česnakais ir žolelėmis. Jauni aštuonkojai yra labai minkšti ir iškepa beveik iš karto. Jūros druska ir paprika yra pagrindiniai prieskoniai, kad patiekalas būtų aromatingas.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
145 kcal.
Baltymai
12 g
Riebalai
9 g
Angliavandeniai
2 g
Alergenai: Moliuskai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.95/5 (20 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Mažas keptas aštuonkojis Žingsnis 1
Išvirkite aštuonkojį. Į puodą ant ugnies įpilkite vandens. Svogūnus supjaustykite į 2 dalis ir sudėkite į vandenį, kad išsiskirtų aromatas. Kai vanduo užvirs, sudėkite aštuonkojį. Virkite 3 minutes ir išimkite aštuonkojį iš vandens.

Žingsnis 2

Mažas keptas aštuonkojis Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Smulkiai supjaustykite česnaką ir petražoles. Keptuvę statykite ant kaitlentės, supilkite augalinį aliejų, 1 minutę pakepinkite česnaką, tada suberkite petražoles, druską ir maltą papriką. Viską išmaišykite.

Žingsnis 3

Mažas keptas aštuonkojis Žingsnis 3
Paruoškite aštuonkojį. Į gautą padažą sudėkite aštuonkojį. Troškinkite 2-3 minutes, nukelkite nuo ugnies ir palikite 10-15 minučių pastovėti po dangčiu.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos