Publikavimo data: 2024-04-02
Mažas keptas aštuonkojis
Pagal šį receptą nedidelius šaldytus aštuonkojus pirmiausia reikia atšildyti ir išvirti, o tada kepti keptuvėje su česnakais ir žolelėmis. Jauni aštuonkojai yra labai minkšti ir iškepa beveik iš karto. Jūros druska ir paprika yra pagrindiniai prieskoniai, kad patiekalas būtų aromatingas.
Žingsnis 1
Išvirkite aštuonkojį. Į puodą ant ugnies įpilkite vandens. Svogūnus supjaustykite į 2 dalis ir sudėkite į vandenį, kad išsiskirtų aromatas. Kai vanduo užvirs, sudėkite aštuonkojį. Virkite 3 minutes ir išimkite aštuonkojį iš vandens.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Smulkiai supjaustykite česnaką ir petražoles. Keptuvę statykite ant kaitlentės, supilkite augalinį aliejų, 1 minutę pakepinkite česnaką, tada suberkite petražoles, druską ir maltą papriką. Viską išmaišykite.
Žingsnis 3
Paruoškite aštuonkojį. Į gautą padažą sudėkite aštuonkojį. Troškinkite 2-3 minutes, nukelkite nuo ugnies ir palikite 10-15 minučių pastovėti po dangčiu.
Kategorijos