Publikavimo data: 2025-08-17
Medaus koldūnai su plombyro kremu
Tirpstantys medaus pyragaičiai su švelniu kremu, turinčiu plombyro skonį. Tikriems saldumynų mėgėjams.
Žingsnis 1
Pirmiausia paruoškime medaus pyragaičius mūsų tortui. Sviestą ir medų sudėkite į indą, kurį pastatysime ant vandens vonelės. Maišome, kol jie visiškai susijungs.
Žingsnis 2
Įberkite sodos. Mišinys pradės burbuliuoti ir virs putomis. Maišykite, kad mišinys taptų tamsesnės spalvos.
Žingsnis 3
Atskirai išplakite kiaušinius su cukrumi. Supilkite medaus mišinį. Ir suberkite miltus.
Žingsnis 4
Užminkykite tešlą. Leiskite jai pailsėti apie 15 minučių. Padalykite ją į lygias dalis. Aš turiu 6. Įdėkite 5 dalis į šaldytuvą, vieną iškočiokite plonu sluoksniu. Patogu tai daryti ant pergamento arba kilimėlio, kaip mano.
Žingsnis 5
Lėkštute (aš naudojau išimamos formos dugną) pažymėkite plutos kraštus, bet jų dar neperpjaukite. Šakute subadykite plutą ir pašaukite ją į iki 180-190 laipsnių Celsijaus įkaitintą orkaitę. Laukiame apie 3-4 minutes. Ir taip kiekvieną pyragą ištraukiame iš šaldytuvo. Nuo gatavo pyrago nupjauname perteklių, tai lengva padaryti, jei iš anksto pasižymėsite kraštus. Apkarpas panaudosime pabarstymams.
Žingsnis 6
Kol pyragaičiai aušta ir kepa, paruoškite kremą. Paimkite kreminį sūrį, grietinėlę, cukraus pudrą ir vanilę. Mišinį suplakite. Jei norite, galite jį padaryti tirštesnį. Bet aš norėjau tirštesnio, kad pyragaičiai labiau įsigertų.
Žingsnis 7
Dabar surenkame tortą. Aptepkite tortus kremu. Viršų apibarstykite iš anksto susmulkintais tortų likučiais. Nuneškite į šaldytuvą, kad įsigertų. Pageidautina apie 5-6 valandas.
Kategorijos