Publikavimo data: 2025-08-17
Medaus pyragas pagal šeimos receptą
Šis pyragas yra mėgstamiausias mūsų šeimoje, jį labai lengva paruošti, jis labai švelnus ir skanus. Receptą man davė mano močiutė, o jai - jos močiutė.
Žingsnis 1
Įdėkite vandens vonią. Kai vanduo užvirs, ant lėkštės ar kokio kito daikto, kad nesiliestų prie dugno, sudėkite 100 g sviesto, cukrų ir troškinį.
Žingsnis 2
Tada į šią masę įpilkite 3 šaukštus medaus.
Žingsnis 3
Viskas ištirpsta. Įdėkite sodos, masė pabals ir padidės, nukelkite nuo ugnies.
Žingsnis 4
Supilkite į patogų indą, kuriame bus patogu maišyti.
Žingsnis 5
Palaukę, kol atvės, įmaišykite kiaušinius ir miltus.
Žingsnis 6
Kai tešla išminkoma, iškočiokite storą dešrą ir padalykite į 8 dalis.
Žingsnis 7
Kiekvieną rutuliuką iškočiokite plonu sluoksniu, įberdami miltų, prieš dėdami tešlą ant kepimo skardos, patepkite ją aliejumi, jei turite nepridegantį kilimėlį, jo tepti nereikia.
Žingsnis 8
Siųskite jį į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę, o kai tik įdėsite pyragą, sumažinkite temperatūrą iki 180 laipsnių. Kiekvieną pyragą pradurkite šakute. Kepkite pyragą 5-7 minutes.
Išėmę pyragą iš orkaitės, peiliu išpjaukite norimą formą ir atvėsinkite.
Žingsnis 9
Dabar apie kremą. Paimkite sviestą ir sumaišykite maišytuvu.
Žingsnis 10
Supilkite kondensuotą pieną, suplakite. Sudėkite pyragą.
Kategorijos