Publikavimo data: 2024-04-05
Medaus ritinys
Tradicinis medaus pyragas rusų virtuvėje atsirado visai netikėtai. Legenda pasakoja, kad Elžbieta Aleksejevna nekentė medaus ir visko, kas su juo susiję. Suprantama, kad dvaro virėjai tai žinojo. Tačiau tada atsirado naujas virėjas. Jis nebuvo įspėtas apie nemeilę šiam produktui. Ir jis, nusprendęs pasižymėti, iškepė medaus pyragą. Elžbieta Aleksejevna buvo sužavėta desertu ir net apdovanojo virėją.
Žingsnis 1
Paruoškite sausainius. Maišytuvo dubenyje sumaišykite kiaušinius ir cukrų. Plakite iki baltos spalvos. Įmaišykite medų, miltus ir sodą. Toliau plakite mažiausiu greičiu iki vientisos masės. Paskleiskite sausainių tešlą ant pergamentu išklotos kepimo skardos. Kepkite 190 ˚C temperatūros orkaitėje 25 minutes. Paruoštus suvyniokite į vamzdelį ir uždenkite rankšluosčiu.
Žingsnis 2
Paruoškite grietinėlę. Atskirai išplakite grietinėlę su 50 g cukraus, kol susidarys minkštos viršūnėlės. Taip pat išmaišykite grietinę su 100 g įprasto cukraus ir vaniliniu cukrumi iki tirštos konsistencijos. Sudėkite kreminę dalį su grietine.
Žingsnis 3
Išvirkite karamelę. Ant ugnies pastatykite puodą storu dugnu. Kai tik jis įšils, supilkite cukrų. Maišykite, kol jis visiškai ištirps. Virkite ant vidutinės ugnies. Kitame inde užvirinkite grietinėlę. Toliau maišydami sumaišykite karamelę su grietinėle. Kai padažas užvirs, palikite 1 minutę ir nukelkite nuo viryklės. Leiskite atvėsti.
Žingsnis 4
Suformuokite ritinį. Išvyniokite biskvitą, aptepkite jį kremu ir paskirstykite po visą paviršių. Tvirtai suvyniokite. Apšlakstykite karamele. Dėkite į šaldytuvą 30 minučių.
Kategorijos