Publikavimo data: 2024-06-08
Meduoliai keptuvėje
Pasak legendos, pirmąjį medaus pyragą iškepė vokiečių vienuolės. Desertas iš pyragaičių su medumi buvo papildytas riešutais, prieskoniais ir džiovintais vaisiais. Receptas greitai paplito visoje Europoje. Daugelio mėgstamą "Medoviką" galima gaminti ne tik orkaitėje, bet ir keptuvėje. Tešlą ir kremą sudaro tie patys produktai kaip ir klasikinio deserto. Skiriasi tik paruošimo būdas. Iš nurodytų produktų gausite apie 6 26 cm skersmens pyragėlius. Pyragaičių skaičių galima keisti priklausomai nuo keptuvės dydžio.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Vandens vonelėje ištirpinkite sviestą, cukrų ir medų, kol ištirps. Neužvirkite. Nuimkite nuo viryklės. Įmaišykite kepimo sodą. Mišinį atvėsinkite 5-7 minutes. Po vieną įmuškite kiaušinius. Išmaišykite. Įmaišykite grietinę ir miltus. Išminkykite minkštą, lipnią tešlą. Indą su tešla uždenkite maistine plėvele ir įdėkite į šaldytuvą 2 valandoms.
Žingsnis 2
Pagaminkite kremą. Sumaišykite grietinę, vanilinį ir paprastą cukrų. Palaikykite šaldytuve.
Žingsnis 3
Paruoškite pyragėlius keptuvėje. Šaltą tešlą padėkite ant miltais pabarstyto stalo. Padalykite į 6 lygias dalis. Iš kiekvienos suformuokite rutuliukus. Vieną iš jų iškočiokite į keptuvės dydžio apvalų pyragą. Likusius sudėkite į šaltą. Kepkite iš abiejų pusių storasienėje keptuvėje, kol paruduos. Leiskite atvėsti. Paruoštą pyragą padėkite ant stalo, apipjaukite aplink lėkštę, kad gautumėte norimą skersmenį. Atvėsinkite. Tą patį padarykite su likusia tešla.
Žingsnis 4
Paruoškite pabarstukų. Keptuvėje apkepkite pyrago atraižas ir sutrinkite jas blenderiu.
Žingsnis 5
Paruoškite medaus pyragą. Aptepkite kiekvieną plutą kremu ir sudėkite vieną ant kito. Aptepkite šonus riebalais. Iš visų pusių pabarstykite trupiniais. Dėkite į šaltą patalpą 4-5 valandoms.
Kategorijos