Meduolių pyragas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-17

Meduolių pyragas

Pyrago "Medovik" receptas. Šį receptą seniai, dar vaikystėje, paruošė mano mama. Vėliau ji jo išmokė ir mane, todėl dabar noriu jo išmokyti ir jus. Pyragas labai skanus, lengvai paruošiamas, o svarbiausia - iš turimų ingredientų.
Gaminimo laikas
31 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
177 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
25 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.25/5 (12 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Meduolių pyragas Žingsnis 1
Į medų reikia įpilti karšto vandens, geriamosios sodos. Išmaišykite. Turėtų susidaryti putos.

Žingsnis 2

Meduolių pyragas Žingsnis 2
Atskirkite trynius nuo baltymų ir įmaišykite į būsimą tešlą, suberkite miltus ir išmaišykite. Baltymus išplakite iki putų ir įmaišykite į tešlą. Atitinkamai išplakite ir sudėkite ant kepimo skardos.

Žingsnis 3

Meduolių pyragas Žingsnis 3
Dėkite į įkaitintą orkaitę 15 minučių 170-180 laipsnių temperatūroje. Kai pyragas iškeps, leiskite jam atvėsti.

Žingsnis 4

Meduolių pyragas Žingsnis 4
Kremui paimkite medaus ir varškės, sumaišykite juos ir kremas paruoštas.

Žingsnis 5

Meduolių pyragas Žingsnis 5
Paruoštą pyragą perpjaukite į lygų stačiakampį ir padalykite į 4 dalis. Gabalėlius perpjaukite skersai. Nupjautus kraštus galite perbėgti per blenderį arba mėsmalę ir paversti trupiniais.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos