Publikavimo data: 2024-06-17
Meduolių pyragas
Pyrago "Medovik" receptas. Šį receptą seniai, dar vaikystėje, paruošė mano mama. Vėliau ji jo išmokė ir mane, todėl dabar noriu jo išmokyti ir jus. Pyragas labai skanus, lengvai paruošiamas, o svarbiausia - iš turimų ingredientų.
Žingsnis 1
Į medų reikia įpilti karšto vandens, geriamosios sodos. Išmaišykite. Turėtų susidaryti putos.
Žingsnis 2
Atskirkite trynius nuo baltymų ir įmaišykite į būsimą tešlą, suberkite miltus ir išmaišykite. Baltymus išplakite iki putų ir įmaišykite į tešlą. Atitinkamai išplakite ir sudėkite ant kepimo skardos.
Žingsnis 3
Dėkite į įkaitintą orkaitę 15 minučių 170-180 laipsnių temperatūroje. Kai pyragas iškeps, leiskite jam atvėsti.
Žingsnis 4
Kremui paimkite medaus ir varškės, sumaišykite juos ir kremas paruoštas.
Žingsnis 5
Paruoštą pyragą perpjaukite į lygų stačiakampį ir padalykite į 4 dalis. Gabalėlius perpjaukite skersai. Nupjautus kraštus galite perbėgti per blenderį arba mėsmalę ir paversti trupiniais.
Kategorijos