Publikavimo data: 2025-08-20
Meduolių pyragas, švelnus.
Tortas "Medovik", kuris savo subtiliu skoniu pradžiugins jūsų artimuosius.
Žingsnis 1
Ant silpnos ugnies ištirpinkite medų.
Žingsnis 2
Suberkite sodą, tada cukrų (2 valgomuosius šaukštus). Virkite, kol taps ryškiai oranžinės spalvos.
Žingsnis 3
Supilkite į erdvų dubenį ir sudėkite sviestą, gerai išmaišykite.
Žingsnis 4
Įmuškite kiaušinį ir dar kartą gerai išmaišykite.
Žingsnis 5
Persijokite miltus ir užminkykite standžią tešlą.
Žingsnis 6
Padalykite tešlą į 6 dalis.
Žingsnis 7
Labai plonai iškočiokite. Viršutines plutas (20 cm skersmens) formuokite lėkštėje arba formoje.
Žingsnis 8
Įkaitinkite nepridegančią keptuvę ant silpnos ugnies. Tada pradėkite kepti pyragėlius po 1 minutę iš kiekvienos pusės.
Žingsnis 9
Naudokite likučius pyragams kepti, o iš jų trintuvu pagaminkite trupinius pyragams apibarstyti. Kitame dubenyje bent tris minutes plakite grietinę ir cukrų (3 valgomuosius šaukštus).
Žingsnis 10
Pradėkite rinkti tortą. Dugną ištepkite kremu, kad tortas nejudėtų, tada pakaitomis keiskite tortus ir kremą, kiekvieną tortą ištepkite kremu - po 3 valgomuosius šaukštus kremo.
Žingsnis 11
Po to pyragą apibarstykite pabarstukais. Tortas paruoštas.
Kategorijos