Publikavimo data: 2024-06-23
Meksikietiška česnakinė salsa.
Salsa - tai padažas, kurio skonis dvelkia dvelkiančia Meksika. Gaivinančios aitriosios paprikos, sultingi pomidorai, prieskoninės žolelės ir daržovės puikiai dera su beveik visų rūšių patiekalais ir užkandžiais. Jis tiesiog nepakeičiamas, kai ant stalo kepama mėsa ar paukštiena. Jis ruošiamas labai paprastai, greitai, iš turimų produktų. Salsą išrado Lotynų Amerikos indėnai. Žodis "salsa" išvertus reiškia "padažas".
Žingsnis 1
Svogūną padalykite į keturias dalis. Keliose vietose peiliu arba dantų krapštuku pradurkite aitriąsias paprikas. Įkaitinkite keptuvę ir kepkite daržoves ant didelės ugnies, kol jos apanglės. Perkelkite į dubenį ir palikite atvėsti iki kambario temperatūros.
Žingsnis 2
Supjaustykite aitriąją papriką griežinėliais ir išimkite šerdį su sėklomis. Supjaustykite plonais griežinėliais. Svogūną, česnaką ir pomidorus sudėkite į trintuvą. Sumaišykite blenderiu, maišydami įmaišykite paprikas. Vėliau paragaukite, kad pasiektumėte norimą aštrumą.
Žingsnis 3
Į mišinį įberkite druskos, citrinos sulčių ir žolelių. Plakite trintuvu iki vientisos masės. Po to perpilkite į indą ir šiek tiek atvėsinkite padažą, įdėdami jį valandai į šaldytuvą.
Kategorijos