Mėlynių confitur pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

Mėlynių confitur

Vietoj įprastos uogienės, kuriai pagaminti reikia daug laiko ir pastangų, galite pasigaminti uogienę iš daugelio uogų. Tankesnis nei uogienė ar net džemas, confitur greitai ir lengvai pagaminamas. Confitur verdamas be vandens arba su minimaliu vandens kiekiu, reikalingu krakmolui praskiesti. Skanų ir sveiką confit pagaminsite iš braškių, aviečių, serbentų ir mėlynių - uogų, garsėjančių savo nauda sveikatai ir puikiu skoniu.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
148 kcal.
Angliavandeniai
38 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.71/5 (7 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Mėlynių confitur Žingsnis 1
Paruoškite konditerijos gaminio ingredientus. Perpjaukite laimą į dvi dalis ir išspauskite iš kiekvienos pusės sultis. Krakmolą atskieskite šaltu vandeniu.

Žingsnis 2

Mėlynių confitur Žingsnis 2
Paruoškite konfitą. Sudėkite mėlynes į puodą ir užpilkite cukrumi. Supilkite laimo sultis ir mėtas ir pastatykite puodą ant silpnos ugnies. Nuolat maišydami virkite uogas, kol užvirs. Kai užvirs, išimkite mėtas ir nuolat maišydami supilkite atskiestą krakmolą į verdančią uogienę. Pavirkite uogas 5 minutes ir nukelkite keptuvę nuo ugnies.

Žingsnis 3

Mėlynių confitur Žingsnis 3
Užpilkite ant konfit. Supilkite verdančią mėlynių užtepėlę į sterilizuotą stiklainį ir sandariai uždarykite dangteliu. Apverskite stiklainį aukštyn kojomis ir laikykite jį taip, kol atvės. Paruoštą konfitą laikykite šaldytuve iki vienerių metų.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos