Publikavimo data: 2024-06-15
Mėlynių confitur
Vietoj įprastos uogienės, kuriai pagaminti reikia daug laiko ir pastangų, galite pasigaminti uogienę iš daugelio uogų. Tankesnis nei uogienė ar net džemas, confitur greitai ir lengvai pagaminamas. Confitur verdamas be vandens arba su minimaliu vandens kiekiu, reikalingu krakmolui praskiesti. Skanų ir sveiką confit pagaminsite iš braškių, aviečių, serbentų ir mėlynių - uogų, garsėjančių savo nauda sveikatai ir puikiu skoniu.
Žingsnis 1
Paruoškite konditerijos gaminio ingredientus. Perpjaukite laimą į dvi dalis ir išspauskite iš kiekvienos pusės sultis. Krakmolą atskieskite šaltu vandeniu.
Žingsnis 2
Paruoškite konfitą. Sudėkite mėlynes į puodą ir užpilkite cukrumi. Supilkite laimo sultis ir mėtas ir pastatykite puodą ant silpnos ugnies. Nuolat maišydami virkite uogas, kol užvirs. Kai užvirs, išimkite mėtas ir nuolat maišydami supilkite atskiestą krakmolą į verdančią uogienę. Pavirkite uogas 5 minutes ir nukelkite keptuvę nuo ugnies.
Žingsnis 3
Užpilkite ant konfit. Supilkite verdančią mėlynių užtepėlę į sterilizuotą stiklainį ir sandariai uždarykite dangteliu. Apverskite stiklainį aukštyn kojomis ir laikykite jį taip, kol atvės. Paruoštą konfitą laikykite šaldytuve iki vienerių metų.
Kategorijos