Publikavimo data: 2025-08-16
Mėlynių ir braškių pyragas
Pyragas su mėlynėmis ir braškėmis gaunasi labai gražus, švelnus ir sultingas. Jį galima paruošti bet kuriai šventei, jis taps tikra stalo puošmena ir tikrai patiks tiek vaikams, tiek suaugusiesiems. Lengva traški plutelė, daugybė braškių ir mėlynių, kreminės struktūros įdaras - visa tai sukuria nuostabų skonių ansamblį. Šį pyragą patiekite atvėsintą, tada vaisiai spės atiduoti savo sultis varškės įdarui ir pyragas bus dar skanesnis. O iš likusios tešlos pagaminsite gardžių sausainių.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Kiaušinius su cukrumi išplakite mikseriu iki standžių putų. Įpilkite 0,5 puodelio pieno ir pakelį sviesto, išmaišykite. Palaipsniui suberkite kvietinius miltus ir kepimo miltelius. Užminkykite tirštą tešlą, uždenkite maistine plėvele ir įdėkite į šaldiklį 10 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite pyragą. Sumaišykite varškės masę, vištų kiaušinius ir cukrų. Iškočiokite maždaug 1 cm storio tešlą ir sudėkite ją į kepimo formą, suformuodami šonus. Ant tešlos paskirstykite įdarą. Pyragą kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 35 minutes. Tada ant viršaus gražiai išdėliokite mėlynes ir braškes.
Kategorijos