Mėlynių ir spanguolių pyragas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-16

Mėlynių ir spanguolių pyragas

Stollen yra populiarus vokiškas patiekalas, turintis turtingą istoriją. Jis atsirado vienuolynų kepyklose. Pirmą kartą dokumentuose jis paminėtas 1329 m. Stollen yra Kalėdų pyragas, simbolizuojantis kūdikį Kristų, suvyniotą į vystyklus. Stollen pradedamas kepti likus mėnesiui iki Kalėdų. Tada jie subręsta. Per tą laiką jie ne tik nesugenda, bet tampa geresni ir atskleidžia savo skonį. Šio pyrago ypatybė - didelis uogų, riešutų ar džiovintų vaisių kiekis.
Gaminimo laikas
120 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
288 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
13 g
Angliavandeniai
33 g
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 3.67/5 (6 bal.)

Žingsnis 1

Mėlynių ir spanguolių pyragas Žingsnis 1
Pradėkite ruošti tešlą. Į atskirą indą supilkite pieną, įberkite 2 valgomuosius šaukštus cukraus ir druskos. Kruopščiai išmaišykite. Į kitą indą supilkite miltus, padarykite juose įdubimą ir sudėkite mieles. Supilkite šiltą pieną ir sumaišykite pieną su mielėmis. Uždenkite dubenį rankšluosčiu ir padėkite į šiltą vietą 30-35 minutėms.

Žingsnis 2

Mėlynių ir spanguolių pyragas Žingsnis 2
Sudėkite likusius ingredientus. Paimkite kitą dubenį, įmuškite į jį kiaušinį ir suberkite likusį cukrų. Plakite mikseriu. Sudėkite sviestą, išmaišykite mikseriu. Nuimkite rankšluostį nuo dubens ir pažiūrėkite, ar mielės suveikė. Jei viduryje susidarė "kepurė", vadinasi, viskas gerai. Įmaišykite miltus, pieną ir mieles. Sudėkite kiaušinių ir aliejaus mišinį ir viską išmaišykite. Tešla turi būti vientisa.

Žingsnis 3

Mėlynių ir spanguolių pyragas Žingsnis 3
Užminkykite tešlą. Pabarstykite darbo paviršių miltais. Minkykite tešlą, kartkartėmis įberdami daugiau miltų. Įsitikinkite, kad tešla nelimpa prie rankų. Sudėkite riešutus, uogas ir romą ir dar kartą išminkykite tešlą. Įdėkite tešlą į gilų dubenį, uždenkite rankšluosčiu ir palikite 20 minučių šiltoje vietoje, kad pakiltų.

Žingsnis 4

Mėlynių ir spanguolių pyragas Žingsnis 4
Suformuokite pyragą ir iškepkite. Padalykite tešlą į 2 dalis, pabarstykite jas miltais ir iškočiokite į stačiakampius. Kiekvieną jų perlenkite išilgai per pusę. Iškočiokite ant jų raštą, sudėkite į kepimo pergamentu išklotą kepimo skardą ir pašaukite į 170 laipsnių įkaitintą orkaitę 60 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, miltų antrieji patiekalai, kepimas, desertai, desertai orkaitėje, paprasta, yra bendrų alergenų, riešutų sezonas, pyragai, saldūs pyragai, šokoladas, kakavos desertai, receptas su vaizdo įrašu, receptų knyga, graikinių riešutų pyragai, graikinių riešutų pyragai, pyragai su riešutais, pyragai su riešutais, kepimas su kakava, sviesto pyragaičiai

Kategorijos