Publikavimo data: 2025-08-16
Mėlynių ir spanguolių pyragas
Stollen yra populiarus vokiškas patiekalas, turintis turtingą istoriją. Jis atsirado vienuolynų kepyklose. Pirmą kartą dokumentuose jis paminėtas 1329 m. Stollen yra Kalėdų pyragas, simbolizuojantis kūdikį Kristų, suvyniotą į vystyklus. Stollen pradedamas kepti likus mėnesiui iki Kalėdų. Tada jie subręsta. Per tą laiką jie ne tik nesugenda, bet tampa geresni ir atskleidžia savo skonį. Šio pyrago ypatybė - didelis uogų, riešutų ar džiovintų vaisių kiekis.
Žingsnis 1
Pradėkite ruošti tešlą. Į atskirą indą supilkite pieną, įberkite 2 valgomuosius šaukštus cukraus ir druskos. Kruopščiai išmaišykite. Į kitą indą supilkite miltus, padarykite juose įdubimą ir sudėkite mieles. Supilkite šiltą pieną ir sumaišykite pieną su mielėmis. Uždenkite dubenį rankšluosčiu ir padėkite į šiltą vietą 30-35 minutėms.
Žingsnis 2
Sudėkite likusius ingredientus. Paimkite kitą dubenį, įmuškite į jį kiaušinį ir suberkite likusį cukrų. Plakite mikseriu. Sudėkite sviestą, išmaišykite mikseriu. Nuimkite rankšluostį nuo dubens ir pažiūrėkite, ar mielės suveikė. Jei viduryje susidarė "kepurė", vadinasi, viskas gerai. Įmaišykite miltus, pieną ir mieles. Sudėkite kiaušinių ir aliejaus mišinį ir viską išmaišykite. Tešla turi būti vientisa.
Žingsnis 3
Užminkykite tešlą. Pabarstykite darbo paviršių miltais. Minkykite tešlą, kartkartėmis įberdami daugiau miltų. Įsitikinkite, kad tešla nelimpa prie rankų. Sudėkite riešutus, uogas ir romą ir dar kartą išminkykite tešlą. Įdėkite tešlą į gilų dubenį, uždenkite rankšluosčiu ir palikite 20 minučių šiltoje vietoje, kad pakiltų.
Žingsnis 4
Suformuokite pyragą ir iškepkite. Padalykite tešlą į 2 dalis, pabarstykite jas miltais ir iškočiokite į stačiakampius. Kiekvieną jų perlenkite išilgai per pusę. Iškočiokite ant jų raštą, sudėkite į kepimo pergamentu išklotą kepimo skardą ir pašaukite į 170 laipsnių įkaitintą orkaitę 60 minučių.
Kategorijos