Publikavimo data: 2024-04-09
Mėlynių pyragas
Desertai taip pat gali būti sveiki, jei juos gaminsite iš tinkamų ingredientų. Pavyzdžiui, vietoj įprastų keksiukų paįvairinkite savo valgiaraštį saldžiu pyragu su neriebia varške ir mėlynėmis. Varškė yra gerai žinomas kalcio šaltinis, o mėlynės yra mažai kaloringos ir turi daug kitų sveikatai naudingų savybių - net lėtina senėjimo procesus. Mėlynių pyragas orkaitėje - tai receptas tiems, kurie ieško puikaus skonio ir neabejotinos naudos derinio.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Mėlynių pyrago tešlai paruošti inde sumaišykite kiaušinį ir cukrų, plakite, kol cukrus ištirps. Į miltus sudėkite šaltą sviestą ir trinkite, kol pasidarys trupiniai. Miltų ir sviesto trupinius sumaišykite su plaktu kiaušiniu ir suminkykite minkštą, elastingą tešlą. Uždenkite maistine plėvele ir palikite šaldytuve 30 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Norėdami paruošti varškės įdarą, dubenyje arba maišytuve sumaišykite varškę, minkštą sviestą, kiaušinius, miltus ir vanilinį cukrų. Viską gerai išmaišykite arba suplakite. Turėtumėte gauti vientisą ir gana skystą masę.
Žingsnis 3
Paruoškite įdarą. Mikseriu sumaišykite kiaušinius, 100 g cukraus ir grietinę, išplakite iki vientisos masės.
Žingsnis 4
Suformuokite pyragą. Kepimo formą išklokite kepimo pergamentu. Aptepkite dugną ir šonus sluoksniuota tešla ir suformuokite aukštus šonus. Ant tešlos viršaus užtepkite varškės masę ir išlyginkite. Ant varškės mišinio sudėkite mėlynes ir pabarstykite uogas 2 valgomaisiais šaukštais cukraus. Ant mėlynių užpilkite grietinės įdarą.
Žingsnis 5
Iškepkite pyragą. Siųskite pyragą su varške ir mėlynėmis į įkaitintą orkaitę ir kepkite 180 laipsnių Celsijaus temperatūroje apie 50 minučių. Paruoštą pyragą atvėsinkite neišėmę iš formos. Tada perkelkite jį į lėkštę.
Kategorijos