Publikavimo data: 2024-01-19
Mėlynių sausainiai receptas
Paruoškite su mumis lengvus ir švelnius sausainius su mėlynėmis, kurie tirps burnoje ir primins vasarą net ir vėsų rudenį ar šaltą žiemą. "Uogų" sezono metu mėlynes galite pakeisti mėlynėmis - jų skonis dar ryškesnis. Sausainių tešloje yra nedaug kalorijų, todėl tokius sausainius gali valgyti tie, kurie stebi savo figūrą. O jei kepsite be trynių, sausainiai išeis dar minkštesni.
Žingsnis 1
Nuplaukite mėlynes. Likus 30 minučių iki gaminimo išimkite sviestą iš šaldytuvo. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros.
Žingsnis 2
Į dubenį įmuškite kiaušinius ir šakute arba mikseriu plakite juos iki purumo.
Žingsnis 3
Į kiaušinius suberkite cukrų ir pusę miltų. Gerai išmaišykite, kad neliktų gumuliukų.
Žingsnis 4
Supilkite pieną ir minkštą sviestą, dar kartą išmaišykite.
Žingsnis 5
Įlašinkite 3 lašus skystų maistinių dažų ir maišykite, kol tešla taps vientisos spalvos.
Žingsnis 6
Supilkite likusius miltus ir kepimo miltelius. Įmaišykite galutinį mišinį.
Žingsnis 7
Kepimo skardą išklokite kepimo pergamentu. Užberkite 1 valgomąjį šaukštą tešlos (= 1 sausainis) ir dėkite ant kepimo skardos. Į kiekvieno jų vidurį dėkite po 3 uogas. Pakartokite su visa tešla.
Žingsnis 8
Kepkite sausainius 15-20 minučių 180 °C temperatūros orkaitėje. Išimkite sausainius iš kepimo skardos mentele ir sudėkite į serviravimo lėkštę. Sausainiai paruošti. Patiekite papuošę cukraus pudra.
Žingsnis 9
Sausainius patiekite su mėlynių uogiene arba plakta grietinėle. Į puodelius išpilstykite žolelių arbatos. Sukvieskite šeimą ir patiekite.
Kategorijos