Publikavimo data: 2024-06-09
Menkė, kepta su bulvėmis ir žolelėmis
Švelnioje, liesoje menkės mėsoje yra daug baltymų - iki 16 g 100 g, joje gausu kalio ir fosforo, todėl ją į savo valgiaraštį mėgsta įtraukti ne tik sportininkai ir fitneso damos. Paprasčiausias būdas paruošti šią žuvį - kepti ją orkaitėje su žolelėmis ir bulvėmis.
Žingsnis 1
Žuvį marinuokite prieskoniuose. Atskirame dubenėlyje sumaišykite druską ir žoleles, įberkite maltų juodųjų pipirų ir gausiai pabarstykite žuvį. Palikite 10-15 minučių.
Žingsnis 2
Bulves supjaustykite plonais griežinėliais, svogūnus - pusžiedžiais, o pomidorus - apskritimais. Dėkite į formą sluoksniais: pirmas sluoksnis - bulvės, antras - svogūnai, tada žuvis. Gerai, jei bulvių ir žuvies sluoksniai būtų maždaug vienodo aukščio.
Žingsnis 3
Žuvies sluoksnį užklokite pomidorais ir tarkuotu sūriu. Kepkite 180 ℃ temperatūroje. Žuvis kepa labai greitai, todėl užteks 20-30 minučių. Įsitikinkite, kad sūrio sluoksnis nesudegė.
Kategorijos