Menkė, kepta su bulvėmis ir žolelėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-09

Menkė, kepta su bulvėmis ir žolelėmis

Švelnioje, liesoje menkės mėsoje yra daug baltymų - iki 16 g 100 g, joje gausu kalio ir fosforo, todėl ją į savo valgiaraštį mėgsta įtraukti ne tik sportininkai ir fitneso damos. Paprasčiausias būdas paruošti šią žuvį - kepti ją orkaitėje su žolelėmis ir bulvėmis.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
92 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
2 g
Angliavandeniai
5 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.12/5 (34 bal.)

Žingsnis 1

Menkė, kepta su bulvėmis ir žolelėmis Žingsnis 1
Žuvį marinuokite prieskoniuose. Atskirame dubenėlyje sumaišykite druską ir žoleles, įberkite maltų juodųjų pipirų ir gausiai pabarstykite žuvį. Palikite 10-15 minučių.

Žingsnis 2

Menkė, kepta su bulvėmis ir žolelėmis Žingsnis 2
Bulves supjaustykite plonais griežinėliais, svogūnus - pusžiedžiais, o pomidorus - apskritimais. Dėkite į formą sluoksniais: pirmas sluoksnis - bulvės, antras - svogūnai, tada žuvis. Gerai, jei bulvių ir žuvies sluoksniai būtų maždaug vienodo aukščio.

Žingsnis 3

Menkė, kepta su bulvėmis ir žolelėmis Žingsnis 3
Žuvies sluoksnį užklokite pomidorais ir tarkuotu sūriu. Kepkite 180 ℃ temperatūroje. Žuvis kepa labai greitai, todėl užteks 20-30 minučių. Įsitikinkite, kad sūrio sluoksnis nesudegė.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos