Publikavimo data: 2024-10-15
Menkė, kepta su cukinijomis sūrio ir grietinės padaže
Menkė, kepta su cukinijomis sūrio ir grietinės padaže, yra gražus, lengvas ir sveikas patiekalas. Jį galima vienodai sėkmingai paruošti ir šeimos vakarienei, papildžius mėgstamu garnyru, ir šventinei puotai. Būtinai paruoškite šį patiekalą vasarą, cukinijų sezono metu, kai jos yra labai pigios.
Žingsnis 1
Cukiniją supjaustykite 3-4 mm storio griežinėliais, pabarstykite druska, pipirais ir išmaišykite. Ant kepimo skardos išdėliokite 4-5 cukinijų griežinėlius, uždengdami vienas kitą.
Žingsnis 2
Supjaustykite menkės filė vidutinio dydžio gabalėliais, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir pabarstykite žuvies prieskoniais. Menkę sudėkite ant cukinijų.
Žingsnis 3
Dubenėlyje sumaišykite tarkuotą sūrį, smulkintus krapus ir grietinę ir užtepkite ant žuvies filė. Kepkite 25 minutes iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje.
Kategorijos