Menkė su morkomis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-05

Menkė su morkomis

Menkės patiekalai ypač naudingi, jei jie gaminami su daržovėmis. Keptuvėje troškinta menkė - geras būdas išsaugoti visas naudingąsias žuvies savybes. Menkės mėsa yra dietinė, turi daug baltymų, joje gausu vitaminų B12, D, karotino ir omega-3 rūgščių. Menkės filė stiprina sveikatą ir puikiai tinka vaikams. Pagal šį receptą menkę su svogūnais ir morkomis lengvai ir greitai iškepkite keptuvėje.
Gaminimo laikas
35 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
114 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
2 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, žuvis
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (23 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Menkė su morkomis Žingsnis 1
Marinuokite žuvį. Supjaustykite menkės filė gabalėliais, pasūdykite ir papipirinkite. Apšlakstykite augaliniu aliejumi ir palikite marinuotis 15 minučių.

Žingsnis 2

Menkė su morkomis Žingsnis 2
Kol žuvis marinuojama, apkepkite daržoves. Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi. 1-2 min. pakepinkite svogūną iki auksinės spalvos, suberkite morkas. Troškinkite 2-3 minutes, kol pusiau išvirs. Nepamirškite pamaišyti. Sudėkite pomidorus ir troškinkite dar 5 minutes. Ant daržovių sudėkite žuvies gabalėlius, uždenkite ir troškinkite ant silpnos ugnies 15 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos