Publikavimo data: 2024-04-05
Menkė su morkomis
Menkės patiekalai ypač naudingi, jei jie gaminami su daržovėmis. Keptuvėje troškinta menkė - geras būdas išsaugoti visas naudingąsias žuvies savybes. Menkės mėsa yra dietinė, turi daug baltymų, joje gausu vitaminų B12, D, karotino ir omega-3 rūgščių. Menkės filė stiprina sveikatą ir puikiai tinka vaikams. Pagal šį receptą menkę su svogūnais ir morkomis lengvai ir greitai iškepkite keptuvėje.
Žingsnis 1
Marinuokite žuvį. Supjaustykite menkės filė gabalėliais, pasūdykite ir papipirinkite. Apšlakstykite augaliniu aliejumi ir palikite marinuotis 15 minučių.
Žingsnis 2
Kol žuvis marinuojama, apkepkite daržoves. Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi. 1-2 min. pakepinkite svogūną iki auksinės spalvos, suberkite morkas. Troškinkite 2-3 minutes, kol pusiau išvirs. Nepamirškite pamaišyti. Sudėkite pomidorus ir troškinkite dar 5 minutes. Ant daržovių sudėkite žuvies gabalėlius, uždenkite ir troškinkite ant silpnos ugnies 15 minučių.
Kategorijos