Publikavimo data: 2024-04-03
Menkės filė kotletai su bulvių koše
Mėta laikoma dietine žuvimi. Yra daug jos paruošimo receptų: kepta filė, žuvies sriuba ir, žinoma, kotletai. Žuvyje esantis kalcis ir fosforas stiprina augantį organizmą. Jei nėra šviežios žuvies, galima vartoti šaldytą žuvį. Poliako mėsa pjūvyje turi būti balta, be raudonų dėmių.
Žingsnis 1
Paruoškite žuvies faršą. Poliako filė sumalkite mėsmale. Įsitikinkite, kad maltoje mėsoje nėra kaulų. Bulves supjaustykite griežinėliais ir sumalkite per mėsmalę. Jei bulvės išleido daug skysčio, jį išspauskite. Įdėkite kiaušinį, druską ir žuvies prieskonius. Išmaišykite iki vientisos masės. Jei faršas skystas, įberkite 1-2 valgomuosius šaukštus miltų.
Žingsnis 2
Pasigaminkite kotletus. Iš maltos mėsos suformuokite kotletus. Įkaitinkite keptuvę ir įpilkite augalinio aliejaus. Kepkite kotletus po 6-7 minutes iš kiekvienos pusės ant vidutinės ugnies, kol paruduos. Paruoštus kotletus sudėkite į lėkštę.
Kategorijos