Menkės filė su kukurūzais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Menkės filė su kukurūzais

Kepta menkės filė su kukurūzais ir česnakais tampa kvapni ir pikantiška. Vietoj šaldytų kukurūzų galite naudoti šviežius kukurūzus, nuluptus nuo varpos. Kad menkės filė būtų aštresnė ir pikantiškesnė, galite įdėti daugiau prieskonių. Beje, menkės filė stiprina kaulus ir gerina smegenų veiklą. Be to, šioje žuvyje yra daug baltymų, todėl ji labai naudinga sportuojantiems ir gyvenantiems aktyvų gyvenimo būdą.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
116 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
2 g
Angliavandeniai
11 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.5/5 (8 bal.)

Žingsnis 1

Menkės filė su kukurūzais Žingsnis 1
Paruoškite menkę kepti. Nedideliame grūstuve arba ant lentelės sutrinkite ir sumaišykite čiobrelius su malta aitriąja paprika, druska ir pipirais. Mišiniu gerai ištepkite žuvį.

Žingsnis 2

Menkės filė su kukurūzais Žingsnis 2
Paruoškite patiekalą. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite menkę ir kepkite ant vidutinės ugnies po 5 minutes iš kiekvienos pusės, kol taps auksinės spalvos. Tada menkę išimkite iš keptuvės. Į tuščią keptuvę supilkite kukurūzus, sudėkite česnako skiltelę, citrinos sultis ir žievelę ir kepkite 3-4 min. Tada perkelkite garnyrą į lėkštę ir ant viršaus uždėkite žuvį.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, turi bendrų alergenų, pietūs, vakarienė, pupelių sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos