Publikavimo data: 2025-08-18
Menkės filė su kukurūzais
Kepta menkės filė su kukurūzais ir česnakais tampa kvapni ir pikantiška. Vietoj šaldytų kukurūzų galite naudoti šviežius kukurūzus, nuluptus nuo varpos. Kad menkės filė būtų aštresnė ir pikantiškesnė, galite įdėti daugiau prieskonių. Beje, menkės filė stiprina kaulus ir gerina smegenų veiklą. Be to, šioje žuvyje yra daug baltymų, todėl ji labai naudinga sportuojantiems ir gyvenantiems aktyvų gyvenimo būdą.
Žingsnis 1
Paruoškite menkę kepti. Nedideliame grūstuve arba ant lentelės sutrinkite ir sumaišykite čiobrelius su malta aitriąja paprika, druska ir pipirais. Mišiniu gerai ištepkite žuvį.
Žingsnis 2
Paruoškite patiekalą. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite menkę ir kepkite ant vidutinės ugnies po 5 minutes iš kiekvienos pusės, kol taps auksinės spalvos. Tada menkę išimkite iš keptuvės. Į tuščią keptuvę supilkite kukurūzus, sudėkite česnako skiltelę, citrinos sultis ir žievelę ir kepkite 3-4 min. Tada perkelkite garnyrą į lėkštę ir ant viršaus uždėkite žuvį.
Kategorijos