Publikavimo data: 2024-06-23
Menkės ir lašišos pilvo kotletai
Menkė yra viena iš garsiausių menkių žuvų, kuri labai plačiai žvejojama. Tačiau dažnai žmonės stengiasi ignoruoti poliaką savo mitybos racione dėl jos mažos kainos. Tai visiškai nepelnyta. Iš tiesų, lašišos mėsa yra ne mažiau naudinga nei raudonųjų žuvų mėsa. Poliako mėsoje gausu fluoro, kalcio ir fosforo, taip pat folio rūgšties ir jodo. Kartu msiao yra tikrai neriebi ir mažai kaloringa, todėl ją galima priskirti prie dietinių produktų. Pridėję kitų rūšių žuvies arba, pavyzdžiui, duonos džiūvėsėlių į menkės filė, galite pasigaminti ne tik sveiką, bet ir sotų patiekalą.
Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite lašišą ir šlakius.
Žingsnis 2
Giliame dubenyje sumaišykite lašišą, lašišą, kiaušinį ir džiūvėsėlius. Paimkite 70 g džiūvėsėlių. Įberkite šiek tiek druskos ir maltų juodųjų pipirų. Visus ingredientus sumaišykite, išmaišykite.
Žingsnis 3
Iš gautos masės suformuokite mažas valtis. Storis turi būti ne didesnis kaip 2 cm, kad kotletai tolygiai iškeptų ir nesuliptų.
Žingsnis 4
Kotletus dėkite į gerai įkaitintą keptuvę. Kepkite 2-3 minutes iš vienos pusės. Galite įpilti šiek tiek vandens, kad kotletai būtų dar sultingesni.
Žingsnis 5
Apverskite ir apkepkite kitą pusę. Kotletus galite uždengti dangčiu ir kepti dar minutę. Baigta.
Kategorijos