Publikavimo data: 2024-04-09
Menkės kotletai
Menkės maltos mėsos paplotėliai yra švelnūs ir labai sveiki. Minkšta, beveik be kaulų balta menkės mėsa puikiai tinka įvairiems patiekalams gaminti, o dėl minimalaus riebalų kiekio šis produktas priskiriamas dietinių receptų kategorijai. Pirkdami menkę, atidžiai išstudijuokite jos išvaizdą. Žuvies spalva turi būti vienalytė. Aukštos kokybės filė turi skaidrią glazūrą, kuri ant pjūvio blizga ir plonu sluoksniu yra visame produkto paviršiuje.
Žingsnis 1
Paruoškite žuvies kotletams skirtą mėsą. Į gilų indą sudėkite maltą menkę, svogūną ir duoną. Įmuškite 1 kiaušinį, pagardinkite imbieru, bazilikais, maltais juodaisiais pipirais ir druska. Sumaišykite kotletams skirtą mėsą ir palikite ją 10 minučių pastovėti. Jei per tą laiką susikaupia skysčio perteklius, jį nupilkite.
Žingsnis 2
Suformuokite kotletus. Įkaitinkite keptuvę su trupučiu augalinio aliejaus. Ant pjaustymo lentelės pabarstykite pusę puodelio miltų. Iš žuvies faršo suformuokite kotletus ir, apvolioję juos miltuose, iš karto dėkite į keptuvę.
Žingsnis 3
Apkepkite žuvies faršą. Menkės kotletai iškepa labai greitai. Pirmiausia kepkite iš vienos pusės 3-5 minutes. Tada apverskite į kitą pusę, uždenkite dangčiu ir kepkite dar 5 minutes.
Kategorijos