Publikavimo data: 2024-04-09
Menkės kotletai su bulvėmis
Rinkdamiesi lašišą, pagal kurios receptą žingsnis po žingsnio ruošite lašišos žuvies paplotėlius, atkreipkite dėmesį į žuvies paviršių. Jis turėtų būti šviesios spalvos, be dėmių, sniego, ledo ir išdžiūvusių vietų. Jei žuvis turi storų randų arba geltonų dėmių, vadinasi, ji nėra šviežia ir buvo ne kartą atitirpinta. Prieš ruošiant lašišų kotletus, žuvis turi būti tinkamai atitirpinta. Padėkite skerdeną į šaldytuvą apatinėje lentynoje visai nakčiai. Tai pats teisingiausias atitirpinimo variantas, kuris padės išsaugoti mėsos struktūrą.
Žingsnis 1
Paruoškite maltą lašišų filė. Susmulkintą žuvies masę ir bulves sudėkite į dubenį. Į maltą žuvį įmuškite vištos kiaušinį. Įberkite druskos ir džiovintų Provanso žolelių. Šaukštu išmaišykite faršą iki vientisos masės.
Žingsnis 2
Pradėkite kepti lašišų kotletus. Įkaitinkite keptuvę ir įpilkite augalinio aliejaus. Iš maltos mėsos iškočiokite nedideles tortilijas ir kepkite jas keptuvėje ant vidutinės ugnies apie 5-7 minutes, kol susidarys auksinė plutelė. Tada apverskite kotletus ant kitos pusės. Ir vėl kepkite, kol paruduos. Periodiškai tikrinkite, ar kotletai neprikepa.
Kategorijos