Publikavimo data: 2024-04-17
Menkės lašišos sūdymas
Jei nėra galimybės nusipirkti šviežios kuojos, galite vartoti šaldytą, tai neturės įtakos skoniui. Norėdami išsirinkti tinkamą žuvį, atkreipkite dėmesį į keletą dalykų: akys turi būti švarios ir skaidrios, žiaunos - raudonos, žvynai - be rūdžių atspalvių ir pašalinio kvapo. Sūdymui geriau rinktis didesnę žuvį, nes mažoje jaunoje žuvelėje yra mažiau riebalų. Keta geriau marinuoti stikliniuose arba emaliuotuose induose, kad ilgiau išsilaikytų ir būtų skanesnė.
Žingsnis 1
Paruoškite žuvį. Išvalytą kuoją supjaustykite 4-5 cm pločio gabalėliais. Žuvies gabalėlius nusausinkite servetėlėmis. Padėkite žuvį ant marinavimo indo.
Žingsnis 2
Paruoškite prieskonių mišinį marinavimui. Atskirame dubenyje sumaišykite druską, cukrų, maltus juoduosius pipirus, prieskonius ir rozmariną. Pabarstykite prieskonių mišiniu žuvį. Supjaustykite citriną griežinėliais. Ant žuvies uždėkite citriną ir lauro lapą.
Žingsnis 3
Uždenkite žuvį maistine plėvele. Padėkite indą į šaldytuvą 24 valandoms. Kas 5-6 valandas žuvies gabalėlius apverskite.
Kategorijos