Menkės lašišos sūdymas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-17

Menkės lašišos sūdymas

Jei nėra galimybės nusipirkti šviežios kuojos, galite vartoti šaldytą, tai neturės įtakos skoniui. Norėdami išsirinkti tinkamą žuvį, atkreipkite dėmesį į keletą dalykų: akys turi būti švarios ir skaidrios, žiaunos - raudonos, žvynai - be rūdžių atspalvių ir pašalinio kvapo. Sūdymui geriau rinktis didesnę žuvį, nes mažoje jaunoje žuvelėje yra mažiau riebalų. Keta geriau marinuoti stikliniuose arba emaliuotuose induose, kad ilgiau išsilaikytų ir būtų skanesnė.
Gaminimo laikas
1470 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
119 kcal.
Baltymai
16 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
3 g
Alergenai: Žuvys
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.79/5 (14 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Menkės lašišos sūdymas Žingsnis 1
Paruoškite žuvį. Išvalytą kuoją supjaustykite 4-5 cm pločio gabalėliais. Žuvies gabalėlius nusausinkite servetėlėmis. Padėkite žuvį ant marinavimo indo.

Žingsnis 2

Menkės lašišos sūdymas Žingsnis 2
Paruoškite prieskonių mišinį marinavimui. Atskirame dubenyje sumaišykite druską, cukrų, maltus juoduosius pipirus, prieskonius ir rozmariną. Pabarstykite prieskonių mišiniu žuvį. Supjaustykite citriną griežinėliais. Ant žuvies uždėkite citriną ir lauro lapą.

Žingsnis 3

Menkės lašišos sūdymas Žingsnis 3
Uždenkite žuvį maistine plėvele. Padėkite indą į šaldytuvą 24 valandoms. Kas 5-6 valandas žuvies gabalėlius apverskite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos