Publikavimo data: 2025-08-20
Menkės marinatas su kečupu ir petražolėmis
Menkė yra nuostabi sveika žuvis. Joje gausu kalcio, fosforo, kalio ir ji teigiamai veikia kaulus. Dėl pakankamo jodo kiekio jos mėsoje aktyviai stimuliuoja protinius gebėjimus. O dėl sudėtyje esančių omega-3 riebalų rūgščių labai pagerėja kraujagyslių ir visos kraujotakos sistemos būklė. Svarbu ir tai, kad dėl subtilioje žuvies mėsoje esančio sieros ir cinko kiekio sulėtėja žilų plaukų atsiradimo procesas.
Žingsnis 1
Miltus supilkite į negilų dubenį. Į miltus suberkite menkės gabalėlius. Į įkaitintą keptuvę supilkite augalinį aliejų ir kepkite žuvį iš abiejų pusių, kol ji paruduos ant didelės ugnies, po 1 minutę iš kiekvienos pusės.
Žingsnis 2
Nulupkite svogūną ir morką. Nuplaukite po tekančiu vandeniu. Svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais. Morkas sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 3
Atskiroje keptuvėje pakepinkite morkas ir svogūnus, kol iškeps, supilkite pomidorų padažą ir išmaišykite.
Žingsnis 4
Į keptuvę su menke sudėkite keptas daržoves, pabarstykite prieskoniais ir žolelėmis ir 15 minučių troškinkite uždengę dangčiu ant silpnos ugnies. Jei reikia, įpilkite šiek tiek vandens.
Kategorijos