Merė pavadinta garsiosios balerinos garbei. Grakšti šokėja per savo gastroles Australijoje taip sužavėjo publiką, kad vietos virtuvės šefas Herbertas Sachsas paruošė desertą, "lengvą kaip pati balerina". Pyragui reikės nedaug produktų, o rezultatas tikrai patiks. Pavlovo mergelei rinkitės ne itin šviežius kiaušinius. Jų šviežumas turėtų būti nuo 5 dienų. Tačiau įsitikinkite, kad jų netrūksta. Atkreipkite dėmesį, kad pagal receptą baltymai turi būti plakami atšaldyti.
Žingsnis 1
Atvėsusius kiaušinius padalykite į baltymus ir trynius.
Žingsnis 2
Kiaušinių baltymus plakite mikseriu, kol susidarys minkštos viršūnės, pradėdami nuo mažo greičio ir didindami iki didžiausio. Palaipsniui įmaišykite cukrų. Plakite dar 3 minutes. Mišinys turi tapti blizgus. Supilkite krakmolą ir actą ir plakite, kol maksimaliu greičiu susiformuos viršūnės.
Žingsnis 3
Perkelkite baltymus į formą. Tam paimkite kepimo skardą, išklotą kepimo pergamentu. Atsargiai išdėliokite pusę baltymų, išlyginkite 20 cm skersmens apskritimą. Ant viršaus uždėkite kitą pusę, suformuodami kupolo formą. Išlyginkite mentele. Pyragas bus 4-5 cm aukščio.
Žingsnis 4
Įdėkite kepimo skardą į orkaitę. Kepkite desertą 1,5 valandos neatidarydami orkaitės durelių, kad pluta nesutrūkinėtų.
Žingsnis 5
Išjunkite orkaitę ir palikite atvėsti per naktį arba vienai dienai. Bent penkias valandas neišimkite bezė. Po to perkelkite pyragą ant lėkštės ir peiliu atlaisvinkite beė kraštus nuo popieriaus.
Žingsnis 6
Paruoškite grietinėlę. Grietinėlę, vanilę ir cukrų plakite, kol sutirštės arba susidarys putos. Mišinys turi būti šilkinis ir glotnus.
Žingsnis 7
Prieš pat patiekdami aptepkite plutą kremu. Papuoškite vaisiais ir uogomis. Pasigaminkite maskarponės rutuliukus.