Publikavimo data: 2024-05-19
Merė
Merė pavadinta garsiosios balerinos garbei. Grakšti šokėja per savo gastroles Australijoje taip sužavėjo publiką, kad vietos virtuvės šefas Herbertas Sachsas paruošė desertą, "lengvą kaip pati balerina". Pyragui reikės nedaug produktų, o rezultatas tikrai patiks. Pavlovo mergelei rinkitės ne itin šviežius kiaušinius. Jų šviežumas turėtų būti nuo 5 dienų. Tačiau įsitikinkite, kad jų netrūksta. Atkreipkite dėmesį, kad pagal receptą baltymai turi būti plakami atšaldyti.
Žingsnis 1
Atvėsusius kiaušinius padalykite į baltymus ir trynius.
Žingsnis 2
Kiaušinių baltymus plakite mikseriu, kol susidarys minkštos viršūnės, pradėdami nuo mažo greičio ir didindami iki didžiausio. Palaipsniui įmaišykite cukrų. Plakite dar 3 minutes. Mišinys turi tapti blizgus. Supilkite krakmolą ir actą ir plakite, kol maksimaliu greičiu susiformuos viršūnės.
Žingsnis 3
Perkelkite baltymus į formą. Tam paimkite kepimo skardą, išklotą kepimo pergamentu. Atsargiai išdėliokite pusę baltymų, išlyginkite 20 cm skersmens apskritimą. Ant viršaus uždėkite kitą pusę, suformuodami kupolo formą. Išlyginkite mentele. Pyragas bus 4-5 cm aukščio.
Žingsnis 4
Įdėkite kepimo skardą į orkaitę. Kepkite desertą 1,5 valandos neatidarydami orkaitės durelių, kad pluta nesutrūkinėtų.
Žingsnis 5
Išjunkite orkaitę ir palikite atvėsti per naktį arba vienai dienai. Bent penkias valandas neišimkite bezė. Po to perkelkite pyragą ant lėkštės ir peiliu atlaisvinkite beė kraštus nuo popieriaus.
Žingsnis 6
Paruoškite grietinėlę. Grietinėlę, vanilę ir cukrų plakite, kol sutirštės arba susidarys putos. Mišinys turi būti šilkinis ir glotnus.
Žingsnis 7
Prieš pat patiekdami aptepkite plutą kremu. Papuoškite vaisiais ir uogomis. Pasigaminkite maskarponės rutuliukus.
Kategorijos