Publikavimo data: 2025-08-18
Merė kaip vaikystėje
Meringa, kaip vaikystėje, su lipniu viduriu.
Žingsnis 1
Kiaušinio baltymą atskirkite nuo trynio ir įberkite žiupsnelį druskos.
Žingsnis 2
Kiaušinių baltymus su druska plakite 5 minutes, kol jie taps standūs ir putoti.
Žingsnis 3
Per 10 minučių po truputį suberkite cukrų.
Žingsnis 4
Kai meringa taps blizgi ir tiršta, o apvertus dubenį neiškris iš jo, perkelkite ją į konditerinį maišelį.
Žingsnis 5
Dėkite ant kepimo skardos, išklotos maišeliu (kepimo maišelis užtikrina kuo lygesnį bemielės masės dugną ir labai palengvina bemielės masės atskyrimą po kepimo).
Žingsnis 6
Kepkite dvipusėje orkaitėje 100 laipsnių temperatūroje 1-1,5 valandos.
Kategorijos