Publikavimo data: 2024-04-02
Meringa ant lazdelės
Meringą ant iešmelių lengva paruošti ir ji būna labai graži bei originali. Pagal paruošimo būdą merengės pyragėliai skirstomi į itališkus (gaminami iš verdančio cukraus sirupo), traškius prancūziškus ir švelnius šveicariškus (jie plakami vandens vonelėje ir kepami ne karštoje orkaitėje). Šiandien sužinosite, kaip žingsnis po žingsnio pasigaminti naminius šveicariško tipo beeringos pyragėlius ant pagaliuko.
Žingsnis 1
Į dubenį su baltymais supilkite cukrų ir suberkite vanilinį arba vanilinį cukrų.
Žingsnis 2
Pasiimkite kitą dubenį karšto vandens, kad paruoštumėte garų vonią. Ant viršaus uždėkite dubenį su baltymais ir gerai išmaišę juos kaitinkite. Cukrus turėtų visiškai ištirpti.
Žingsnis 3
Paruoštą mišinį supilkite į kitą indą arba į maišytuvo dubenį. Plakite vidutiniu, o pabaigoje - 2-3 minutes didžiausiu greičiu. Paruoštą mišinį galite padalyti į porcijas, kad galėtumėte įmaišyti skirtingų spalvų dažų.
Žingsnis 4
Šaukštu dėkite masę ant kepimo skardos arba naudokite tešlos rankovę formoms formuoti. Į kiekvieną formą įkiškite po iešmelį.
Žingsnis 5
Įdėkite kepimo skardą į orkaitę, kurios temperatūra ne aukštesnė kaip 90-100 ℃. Kepkite apie 90 minučių. Išjungę orkaitę, palikite meringą atvėsti.
Kategorijos