Publikavimo data: 2025-08-17
Meringa tortui papuošti
Tortas, papuoštas meringe, yra labai gražus, originalus ir labai skanus!
Žingsnis 1
Pirmiausia atskirkite kiaušinio baltymą nuo trynio. Stikliniame arba metaliniame dubenyje sumaišykite baltymus su cukrumi ir pastatykite į vandens vonelę. Nereikia stiprios ugnies, antraip baltymai gali užvirti. Maišykite, kol cukrus visiškai ištirps.
Žingsnis 2
Kai ant plaktuvo pradės likti žymės, įberkite druskos ir plakite toliau, kol mišinys bus paruoštas. Paruoštas mišinys gerai išlaiko formą, o apvertus dubenį aukštyn kojomis, mišinys išliks savo vietoje. Jei norite, įpilkite dažiklių ir kruopščiai išmaišykite.
Žingsnis 3
Sudėkite mišinį į konditerinį maišelį su antgaliu ir atsargiai išspauskite bet kokios formos beėzą. Tada siųskite į orkaitę ir džiovinkite 2-2,5 valandos 60 laipsnių temperatūroje. Paruošta bezė labai bijo temperatūros pokyčių, todėl pirmąją valandą orkaitės negalima atidaryti.
Kategorijos