Meringė su braškėmis ir juodųjų serbentų uogomis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Meringė su braškėmis ir juodųjų serbentų uogomis

Merė su braškėmis ir juodųjų serbentų uogomis - greitai ir lengvai paruošiamas desertas. Šiai bezei galite naudoti bet kokias uogas, vaisius ir alkoholį pagal savo skonį. Šiame recepte į desertą dedama konjako. Šildant alkoholis išgaruoja, palikdamas tik malonų skonį. Tačiau, jei bežemis ruošiamas vaikams, konjako dėti nereikia.
Gaminimo laikas
80 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
126 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
2 g
Angliavandeniai
16 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.06/5 (18 bal.)

Žingsnis 1

Meringė su braškėmis ir juodųjų serbentų uogomis Žingsnis 1
Paruoškite uogas. Į kepimo indą sudėkite braškes ir juoduosius serbentus. Pabarstykite uogas cukrumi ir užpilkite brendžiu. Palikite 1 valandą.

Žingsnis 2

Meringė su braškėmis ir juodųjų serbentų uogomis Žingsnis 2
Paruoškite desertą. Įkaitinkite orkaitę iki 250 laipsnių pagal Celsijų. Supilkite baltymus į atskirą indą, supilkite citrinos sultis ir kruopščiai išplakite iki tirštų putų. Supilkite miltelinį cukrų ir vėl suplakite. Uogas užpilkite baltymų mišiniu. Įdėkite desertą į orkaitę 5 minutėms.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
kepimas, kepimas su vaisiais ir uogomis, desertai, įspūdingas receptas, yra bendrų alergenų, braškių sezonas, blizgučiai, receptų knyga, kepimas su sūriu, kepimas su varške

Kategorijos