Publikavimo data: 2025-08-20
Meringė su braškėmis ir juodųjų serbentų uogomis
Merė su braškėmis ir juodųjų serbentų uogomis - greitai ir lengvai paruošiamas desertas. Šiai bezei galite naudoti bet kokias uogas, vaisius ir alkoholį pagal savo skonį. Šiame recepte į desertą dedama konjako. Šildant alkoholis išgaruoja, palikdamas tik malonų skonį. Tačiau, jei bežemis ruošiamas vaikams, konjako dėti nereikia.
Žingsnis 1
Paruoškite uogas. Į kepimo indą sudėkite braškes ir juoduosius serbentus. Pabarstykite uogas cukrumi ir užpilkite brendžiu. Palikite 1 valandą.
Žingsnis 2
Paruoškite desertą. Įkaitinkite orkaitę iki 250 laipsnių pagal Celsijų. Supilkite baltymus į atskirą indą, supilkite citrinos sultis ir kruopščiai išplakite iki tirštų putų. Supilkite miltelinį cukrų ir vėl suplakite. Uogas užpilkite baltymų mišiniu. Įdėkite desertą į orkaitę 5 minutėms.
Kategorijos