Publikavimo data: 2025-08-19
Meringos, skirtos tortams puošti
Tortų dekoravimas yra tikras menas, kuris žavi savo grožiu, originalumu, skonio, spalvų, gaminių ir formų įvairove. Pastaruoju metu tapo labai populiaru tortus puošti beza - specialiai paruošta beza, kuriai kartais suteikiamos neįtikėtinos formos. Norint paruošti stabilią beėzę meringoms, reikia naudoti tik šviežius atšaldytus baltymus ir griežtai laikytis produktų proporcijų bei gaminimo laiko.
Žingsnis 1
Prieš tai atskirkite baltymus nuo trynių. Dabar trynių jums nereikės, juos galėsite panaudoti kitiems kepiniams. Iš plataus puodo ir dubens, tinkamo baltymams plakti, padarykite garų vonelę.
Žingsnis 2
Baltymus sudėkite į dubenį ir suberkite cukrų. Kaitinkite, kol cukrus ištirps, tada pradėkite plakti baltymus mikseriu. Iš pradžių naudokite nedidelį greitį, o kai pasirodys pirmieji burbuliukai, jį padidinkite.
Žingsnis 3
Išplaktus baltymus nudažykite helio dažais ir sudėkite ant pergamentu išklotos kepimo skardos. Džiovinkite meringes 100 ℃ temperatūros orkaitėje apie 60-90 minučių atidarytomis durelėmis.
Kategorijos