Meringue ritinys su trupučiu cukraus ir uogų sluoksniu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Meringue ritinys su trupučiu cukraus ir uogų sluoksniu

Labai mėgstu patiekalus, kuriuose yra uogų rūgštelės. Taip pat mėgstu, kai jos tirpsta burnoje. Bet taip pat, kad tokie receptai būtų paprasti. Šioje nesudėtingoje meringoje yra labai mažai cukraus ir daug uogų.
Gaminimo laikas
85 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
245 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
13 g
Angliavandeniai
28 g
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 4.2/5 (15 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Meringue ritinys su trupučiu cukraus ir uogų sluoksniu Žingsnis 1
Šaltus baltymus plakite iki putų, tada supilkite citrinos sultis ir plakite dar 1 minutę.

Žingsnis 2

Meringue ritinys su trupučiu cukraus ir uogų sluoksniu Žingsnis 2
Tada palaipsniui, keliomis dalimis, įmaišykite visą krakmolą ir cukraus pudrą. Plakite, kol susidarys standžios viršūnės, apie 6 minutes.

Žingsnis 3

Meringue ritinys su trupučiu cukraus ir uogų sluoksniu Žingsnis 3
Kepimo skardą išklokite kepimo pergamentu, patepkite trupučiu saulėgrąžų aliejaus ir išlyginkite meringą.

Žingsnis 4

Kepkite gerai įkaitintoje orkaitėje 23-27 minutes 140-160 laipsnių temperatūroje, įjungę viršutinę ir apatinę pakopas.

Žingsnis 5

Meringue ritinys su trupučiu cukraus ir uogų sluoksniu Žingsnis 5
Išimkite meringą ir leiskite jai atvėsti 2 minutes, bet ne ilgiau. Tada apverskite meringą ant kito pergamento lakšto ir nuimkite kepimo skardą.

Žingsnis 6

Kremui išplakite šaltą grietinėlę iki putų, tada palaipsniui suberkite cukraus pudrą. Plakite tol, kol susidarys viršūnėlės, bet neperplakite, nes kitaip kremas atsiskirs.

Žingsnis 7

Meringue ritinys su trupučiu cukraus ir uogų sluoksniu Žingsnis 7
Uogas galima smulkinti, o ne virti. Jei verdate, sumaišykite uogas su cukrumi ir nuolat maišydami padėkite ant silpnos ugnies. Kai uogos susimaišys su cukrumi, įberkite šiek tiek krakmolo ir virkite, kol sutirštės.

Žingsnis 8

Meringue ritinys su trupučiu cukraus ir uogų sluoksniu Žingsnis 8
Plaktą grietinėlę užtepkite ant meringės lakšto, o ant viršaus - uogų įdarą. Švelniai susukite į ritinėlį ir laikykite šaldytuve. Šio deserto nereikėtų laikyti ilgiau kaip dvi dienas, tačiau jį galima patiekti po valandos.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos