Publikavimo data: 2024-06-08
Meringue ritinys su trupučiu cukraus ir uogų sluoksniu
Labai mėgstu patiekalus, kuriuose yra uogų rūgštelės. Taip pat mėgstu, kai jos tirpsta burnoje. Bet taip pat, kad tokie receptai būtų paprasti. Šioje nesudėtingoje meringoje yra labai mažai cukraus ir daug uogų.
Žingsnis 1
Šaltus baltymus plakite iki putų, tada supilkite citrinos sultis ir plakite dar 1 minutę.
Žingsnis 2
Tada palaipsniui, keliomis dalimis, įmaišykite visą krakmolą ir cukraus pudrą. Plakite, kol susidarys standžios viršūnės, apie 6 minutes.
Žingsnis 3
Kepimo skardą išklokite kepimo pergamentu, patepkite trupučiu saulėgrąžų aliejaus ir išlyginkite meringą.
Žingsnis 4
Kepkite gerai įkaitintoje orkaitėje 23-27 minutes 140-160 laipsnių temperatūroje, įjungę viršutinę ir apatinę pakopas.
Žingsnis 5
Išimkite meringą ir leiskite jai atvėsti 2 minutes, bet ne ilgiau. Tada apverskite meringą ant kito pergamento lakšto ir nuimkite kepimo skardą.
Žingsnis 6
Kremui išplakite šaltą grietinėlę iki putų, tada palaipsniui suberkite cukraus pudrą. Plakite tol, kol susidarys viršūnėlės, bet neperplakite, nes kitaip kremas atsiskirs.
Žingsnis 7
Uogas galima smulkinti, o ne virti. Jei verdate, sumaišykite uogas su cukrumi ir nuolat maišydami padėkite ant silpnos ugnies. Kai uogos susimaišys su cukrumi, įberkite šiek tiek krakmolo ir virkite, kol sutirštės.
Žingsnis 8
Plaktą grietinėlę užtepkite ant meringės lakšto, o ant viršaus - uogų įdarą. Švelniai susukite į ritinėlį ir laikykite šaldytuve. Šio deserto nereikėtų laikyti ilgiau kaip dvi dienas, tačiau jį galima patiekti po valandos.
Kategorijos