Publikavimo data: 2025-08-18
Meringue širdelės
Meringue širdelės - saldi dovana antrajai pusei. Desertas gaminamas labai paprastai - iš kiaušinių baltymų, išplaktų su cukrumi. Kepant meringą reikia atidaryti orkaitės dureles, kad oras cirkuliuotų. Jei norite, kad širdelės būtų ryškios, į baltymų masę įlašinkite kelis lašus maistinių dažų. Dovaną galite įteikti šventinėje dėžutėje.
Žingsnis 1
Paruoškite baltymų masę. Į kiaušinių baltymus, cukraus pudrą, sumaišytą su vanile, įberkite 1/4 šaukštelio druskos. Baltymus su druska pradėkite plakti mikseriu. Iš pradžių dirbkite minimaliu režimu, paskui pamažu didinkite apsukų greitį iki maksimalaus. Nenutraukdami proceso, keliais žingsniais įveskite miltelinį cukrų. Mišinys turi būti blizgus ir tirštas.
Žingsnis 2
Paruoškite meringą. Į konditerinio maišelio vidų įlašinkite lašelį maistinių dažų ir pripildykite baltymų mišinio. Krėskite meringą ant kepimo skardos ir suformuokite širdelės formą. Pašaukite į orkaitę 40-60 minučių. Jei orkaitėje nėra konvencijos, šiek tiek praverkite dureles. Kepimo pabaigoje leiskite desertui visiškai atvėsti, neišimdami skardos iš orkaitės.
Kategorijos