Publikavimo data: 2025-08-17
Meringue širdelės ant lazdelės
Meringa - tai trapus prancūziškas desertas, gaminamas iš kiaušinių baltymų. Jis taip pat vadinamas "meringue" arba "pamirštu sausainiu". Meringą kepti orkaitėje užtrunka apie 2 valandas, nors pats kepimo procesas yra labai paprastas. Išplakti baltymai gerai išlaiko formą, todėl iš jų galima lengvai pagaminti bet kokias figūras. Pagal šį receptą pabandykite iš bezė pasigaminti erdvių širdelių ant lazdelių. Jos įspūdingai atrodys ant stalo kaip savarankiškas desertas ir kaip šventinio torto puošmena. Bet kuriuo atveju toks skanėstas neliks be dėmesio.
Žingsnis 1
Paruoškite kiaušinių baltymų mišinį. Atskirkite baltymus nuo trynių. Supilkite vaniliną pagal savo skonio pageidavimus. Supilkite citrinos sultis. Pradėkite plakti mikseriu arba rankiniu plakikliu, iš pradžių lėtai, kol susidarys sodrios putos. Tada įberkite šaukštą cukraus ir toliau plakite didesniu greičiu. Cukrų į baltymus pilkite dalimis, greitai plakite, kol susidarys tirštas baltas kremas.
Žingsnis 2
Paruoškite širdelių formos lazdeles. Nustatykite 100 ℃ orkaitės temperatūrą. Tuo tarpu purią baltymų masę perkelkite į konditerinį maišelį. Kepimo skardą išklokite pergamentu. Paskleiskite merengę, suformuodami širdeles. Į kiekvieną širdelę įkiškite po medinį iešmelį. Palikite kepti 1,5-2 val. Tada išjunkite kaitrą. Palikite meringą ant kepimo skardos, kad visiškai atvėstų.
Kategorijos