Publikavimo data: 2024-04-28
Mėsos štrudelis
Renkantis maltą mėsą mėsos štrudeliui, būtina įsitikinti, kad joje yra mažiau riebalų. Tada paruoštas patiekalas nesukels sunkumo skrandyje. Žinoma, galite naudoti vištieną, tačiau turėtumėte suprasti, kad mėsa bus gana sausa, nepaisant to, kad į ją bus įdėta pieno ir duonos. Geriausiu štrudelio su mėsa recepto variantu laikoma malta jautiena. Ją galite nusipirkti jau paruoštą arba pasigaminti patys.
Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Duoną sulaužykite mažais gabalėliais ir pamirkykite piene. Į gilų dubenį sudėkite faršą, sutarkuokite svogūną, įmuškite 1 kiaušinį, įberkite druskos ir pipirų. Išspauskite duoną ir sudėkite ją į maltą mėsą. Išmaišykite iki vientisos minkštos masės.
Žingsnis 2
Susukite ritinį. Ant stalo iškočiokite tešlą į ploną stačiakampį lakštą ir tolygiai paskleiskite ant jo faršą, palikdami 5 cm nuo kraštų iš visų pusių. Atsargiai susukite ritinį.
Žingsnis 3
Paruoškite štrudelį. Kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi ir sudėkite ant jos vyniotinį. Suplakite žalią kiaušinį ir aptepkite juo štrudelį, o viršų pabarstykite sezamo sėklomis. Kepkite štrudelį iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 1 valandą, kol jis taps auksinis.
Kategorijos